Динамичният луксозен SUV взе първа награда в категория Високопроходими“ на

...
Динамичният луксозен SUV взе първа награда в категория Високопроходими“ на
Коментари Харесай

НОВИЯТ RANGE ROVER SPORT – ВИСОКОПРОХОДИМ АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА

Динамичният първокласен SUV взе първа премия в категория „ Високопроходими “ на влиятелния конкурс Кола на годината
Конкурсът, проведен от „ Прес Авто Клуб България “, се организира за 26-та поредна година и отличава най-впечатляващите модели, излезли на пазара през последната година. Близо 30 автомобилни публицисти избираха от 48 кандидата за първото място в пет разнообразни категории, след извършен общ тест на 11 март.

Тази година наградата за Високопроходим автомобил на година справедливо печели новият Range Rover Sport. Всъдеходът продължава триумфа на Range Rover и е невиждан знак на разкош и ненадминати офроуд благоприятни условия. Почетният пакет беше връчен на публична гала на Волен Чинков, бранд управител на Jaguar Land Rover. Той показа, че в Мото-Пфое се радват на извънреден интерес към автомобила и има вяра в капацитета му да бъде бестселър измежду първокласните 4х4 коли в премиум сегмента. Новият Range Rover Sport може да бъде прегледан и тестван от клиенти в Land Rover представителствата на Мото-Пфое в страната.

Третото потомство на Range Rover Sport е най-желаният, софтуерно модернизиран и високопроходим модел до момента, съчетаващ внушително наличие на пътя с инстинктивни реакции при шофиране с помощта на най-модерната композиция от шаси технологии, оборудвани в миналото в автомобил Land Rover.

Електрифицирана продуктивност
Изчерпателна гама електрифицирани силови елементи обезпечават нормалната за Range Rover Sport продуктивност. Тя включва два електрически хибрида с повишен пробег, 6-цилиндрови бензинови и дизелови мотори Ingenium с мека хибридна технология и напълно новия V8 с двоен турбокомпресор. През 2024 година гамата на новия Range Rover Sport ще бъде допълнена от напълно електрически модел.

Новият електрически хибрид P510e е конструиран да отговоря на условията на водачите, търсещи високодинамично шофиране, впечатляваща успеваемост и над 100 км електрически пробег с нулеви излъчвания. Той съчетава 3,0-литровия 6-цилиндров бензинов мотор Ingenium на Land Rover с мощен електрически мотор 105 kW и батерия с потенциал 38,2 kWh, произвеждайки обща систематична мощ от 510 к.с. Автомобилът форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 5,4 секунди, има електрически пробег до 113 км и предстоящ пробег в действителни условия от 88 км – задоволителен за множеството водачи да изминават до 75% от пътуванията си с електрическа мощ – и CO2 излъчвания от едвам 18 г/км. За по-дълги пътувания plug-in хибридният мотор обезпечава смесен бензинов и електрически пробег от 740 км.

Предлага се и електрически хибрид P440e, генериращ обща мощ 440 к.с. от своя силов елемент, същия напълно електрически пробег и ниски CO2 излъчвания. Той също дава безпроблемно ускоряване и финес, ускорявайки от 0 до 100 км/ч единствено за 5,8 секунди.

Като опция новият флагмански V8 с двоен турбокомпресор създава 530 к.с. за най-въодушевяващия Range Rover Sport, ускорявайки от 0 до 100 км/ч единствено за 4,5 секунди с задействана функционалност за динамично пускане Dynamic Launch за още по-силни чувства зад кормилото.

Широките благоприятни условия за избор на силови елементи включват мощните меки хибридни 6-цилиндрови редови бензинови мотори Ingenium P360 и P400 и 6-цилиндрови меки хибридни дизелови мотори D250, D300 и D350.

Динамичен темперамент
Новите панели на предното стъкло и тънките колони обезпечават усъвършенствана видимост напред и встрани, съчетавайки известната командна позиция на шофиране на Range Rover с кокпит позиция на седене. Това е реализирано посредством намаляване с 20 мм на позицията на шофиране по отношение на новия Range Rover, с по-висока, наклонена централна подпора, по-скосено предно стъкло и наклонен покрив. Воланът с по-малък диаметър придава по-спортно чувство.

Комфортът е допълнен от съществуването на отопляеми и вентилирани предни седалки с 22-посочно електрическо контролиране, с функционалности за запаметяване и масаж и с ергономични подглавници. Това продължава и в задната част на купето, където са налични отопляеми и вентилирани седалки с електрическо контролиране на наклона и ергономични подглавници.

Чист въздух: усъвършенствано богатство
Новият Range Rover Sport е разполагаем със системата за професионално филтриране на въздуха в купето с дестилация на фини прахови частици с размер до 2,5 µm и технология nanoe™ X за най-здравословния и чист въздух в интериора. Модерните системи за дестилация на въздуха работят в естетика и доста понижават миризмите, бактериите и алергените, в това число вируса Covid-19.

Усъвършенстваната технология кондензира влагата от въздуха в купето и я разрушава на дребни електрически заредени частици. Това основава високо напрежение, което създава хидроксилни (OH) радикали във водни молекули с нано размери, които реагират със замърсителите във въздуха. Независимо тествана в лабораторни условия, системата демонстрира 97% успеваемост в елиминирането на вируси, бактерии и замърсители за 30 минути работа.

Системата за професионално филтриране на въздуха в купето освен способства за благополучието и здравето на пасажерите, само че и по-чистият въздух в автомобила покачва концентрацията и бдителността за по-силно преживяване при шофиране. Това е реализирано посредством въвеждане на пресен въздух при нужда след непрекъснато следене на равнищата на въглероден диоксид в автомобила.

Активно шумопотискане
Образцовият финес, обезпечен от гъвкавата архитектура MLA, е заздравен от технологията Активно шумопотискане от последващо потомство. Тя разрешава на клиентите да се любуват на съвършен тон от мотора посредством пречистване на нежелания звук от пътя и гумите. По този метод системата усилва финеса, позволявайки на пасажерите елементарно да организират диалози, да слушат музика или просто да се любуват на звука от мотора.

Активното шумопотискане е неразделна част от новата флагманска аудиосистема Meridian Signature и употребява обособени едноосни акселерометри за премерване на шума от структурата, с микрофони, ситуирани във всяка колесна арка, които мерят шума от въздуха. Те наблюдават звука и модулират дейното шумопотискане за непрестанно и мигновено генериране на тягостен сигнал, който се възпроизвежда през 29-те високоговорителя на системата в купето за интензивно унищожаване на спомагателните честоти на шума от пътя до 1kHz, преди да доближат до пасажерите в купето. По този метод системата работи по-бързо от скоростта на звука, откривайки и маскирайки нежеланите звуци, преди да доближат до ушите на пасажерите.

Избирането на динамичен режим покачва равнището на достоверните звуци от мотора, навлизащи в купето. Това внася ново равнище на двоякост в преживяването зад кормилото, осигурявайки нормалната за Range Rover тишина в удобен режим и още по-въодушевяващо и удовлетворяващо шофиране в динамичен режим.

Усъвършенствана аудиосистема Meridian
Клиентите могат да избират от гама аудиосистеми Meridian отпред с новата Meridian Signature. Осигурявайки първокласно аудио преживяване с кристално чист тон, висококачественото възпроизвеждане на музика употребява до 29 високоговорителя – в това число субуфер – с усилвател с мощ 1430 W, създавайки персонални звукови среди за всеки от четиримата съществени пасажери. Това е реализирано посредством високоговорители, ситуирани начело, в профил, над и зад всеки пасажер, плюс дигитален усилвател с мощ 20 W във всеки външен подглавник.

Едно от най-висококачествените и мощни звукови преживявания в света е допустимо с помощта на 10 обособени процесора за цифрова обработка на сигнала (DSL) с пет пъти по-голяма изчислителна мощ по отношение на аудиосистемата на предходното потомство.

Нови корпуси на високоговорителите обезпечават първокачествен външен тип и са неразделна част от вратите, употребявайки същия особено създаден акустичен текстил като на домашна система високоговорители от висок клас и в същото време подобрявайки предаването на звука. Новото разположение разрешава непрекъснато, следено и чисто възпроизвеждане без изкривявания, от музика и подкасти до звуците от информационно-развлекателната система.

Всяка налична аудиосистема Meridian е високоефективен шедьовър, с осъвременени цифрови усилватели и нов високоговорител с централен канал, с цел да обезпечи реалистично аудио преживяване.

Гъвкава архитектура MLA
Гъвкавата платформа MLA на Land Rover внася ново равнище на структурна неотстъпчивост и финес, осигурявайки съвършените основи за изтънчен, първокласен мощен SUV. Изживяването е усъвършенствано посредством спомагателни технологии, издигайки финеса на купето до нови висоти.

Твърдостта на извъртане е усъвършенствана с до 35% по отношение на предходния модел Range Rover Sport, което дава обилни изгоди във връзка с динамичната продуктивност и изтънченост, подкрепени от нови градивни и монтажни техники.

Комфорт и улеснение посредством новаторски дизайн
Новият Range Rover Sport съдържа редица нови функционалности за улеснение, реализирани с помощта на неговия редуктивен дизайн, като в същото време дава засилено чувство за съвременен разкош.

Това е реализирано посредством интуитивни елементи, които улесняват живота на притежателите, в това число изравнени с каросерията дръжки на вратите, които се изтеглят на открито автоматизирано при отключване на автомобила. Чрез датчици за непосредственост функционалността за отключване при доближаване разпознава ключа от дадена страна на автомобила и отключва и изтегля дръжките на вратите за бърз и елементарен достъп, до момента в който функционалността за заключване при отдалечаване автоматизирано заключва автомобила, когато ключът напусне зоната за отчитане.

Още преди тръгване отоплителят с дистанционно управление и функционалност за предварителна климатизация разрешава на клиентите да приготвят автомобила, като зададат съвършената температура в купето, без да влизат в автомобила.

Практично купе, места за предпазване и багажник
Подобреният пакет, вероятен с помощта на гъвкавата архитектура MLA, подсигурява, че купето на новия Range Rover Sport е по-просторно от всеки път, с повече пространство за пасажерите и техния багаж.

Истински характерен за Range Rover Sport комфорт е обезпечен на втория ред с покачване с 11 мм по отношение на предните седалки, намаляване на пода с 9 мм спрямо предходния Range Rover Sport и увеличено пространство за краката (+31 мм) и коленете (+17 мм). Ъгълът на основата на седалките предлага опора и удобна стойка при дълги пътувания.

Багажното пространство в този момент е с по-използваема форма, с усъвършенстван достъп през електроуправляемата задна врата и нова бариера за пода на багажното поделение, която употребява по-ефективно наличното пространство и в същото време обезпечава спомагателна еластичност на притежателите. При задни седалки на мястото си багажната зона предлага 835 литра пространство до облицовката на тавана, до момента в който сгъването на задните седалки благодарение на комфортни бутони до задната врата уголемява наличното пространство до 1860 литра.

Решенията за предпазване на дребни движимости са революционизирани с нови, по-използваеми и налични места за дребни предмети. Това включва покрита зона за предпазване с поставки за чаши, които може да се плъзга обратно, с цел да разкрие надълбоко място за предпазване под главната подпора, до момента в който новото отворено поделение под конзолата е идеално за предпазване на дребни предмети като слънчеви очила или портфейли, леснодостъпни по време на шофиране. Специалният 15W пад за безжично зареждане на устройства под сензорния екран на Pivi Pro е различен образец за умна, специфична зона за предпазване, която е лесна за достъп и обезпечава безпроблемен софтуерен интерфейс за мобилни устройства.

Преработените джобове на вратите също усилват практичността, до момента в който централното поделение под подлакътника е задоволително огромно, с цел да побере няколко предмета, в това число таблети. Може да се поръча и като хладилно поделение в предната централна подпора, което е в положение да охлади четири бутилки с питиета от 500 мл.

Несравнима проходимост

Новият Range Rover Sport е версията на първокласния мощен SUV на Land Rover с най-големи динамични благоприятни условия и най-голяма проходимост отвън асфалтираните пътища. Интелигентното задвижване на всички колела (iAWD) е съчетано с най-новите нововъведения и технологии за шофиране върху всевъзможни терени, с цел да се обезпечи неговата изключителна динамична проходимост.

*Източник: www.landrover.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР