Димово. Поставената мантинела на най-опасния завой в селото е изкривена

...
Димово. Поставената мантинела на най-опасния завой в селото е изкривена
Коментари Харесай

Румен Тодоров, кмет на село Скомля: Поставената мантинела на най-опасния завой в селото е изкривена от многобройните удари на автомобилите в нея

Димово. Поставената мантинела на най-опасния завой в селото е изкривена от многочислените удари на колите в нея, сподели за Радио „ Фокус “ – Видин Румен Тодоров, кметски наместник на село Скомля, Община Димово. Той уточни, основната улица на селата е част от трасето на основен път Е-79. „ Оттук всекидневно минават близо 2000 тежкотоварни автомобила в посока от и за Дунав мост 2. Този пътен сектор е с доста остри завои, с рискови наклони и злополуките тук са постоянно събитие като повода е неспазване рестриктивните мерки на скоростта “, сподели Румен Тодоров. Той уточни, че на всички места има сложени знаци с ограничавания, завоите са обезопасени с мантинели. „ Мантинели са сложени и пред къщите, в които катастрофираха коли. И те са изкривени от ударите. При последната злополука в селото, станала това лято румънски бус отнесе спирката в центъра на Скомля “, съобщи кметският наместник.
Той изясни, че асфалтовата настилка е добра, улицата се почиства постоянно през зимата и се опесъчава. „ Поставена е шумяща настилка на три от рисковите места. При злополуките няма жертви, само че преди 6-7 години имаше тежка злополука, при която почина жена “, сподели Тодоров. Според него жителите на селата Медовница, Скомля и Бела през които минава трасето за Дунав мост 2, с неспокойствие чакат градежа на новия път за моста. Пътните сектори през тези села са с рискови завои, не могат да поемат натоварения трафик и злополуките са чести. „ Този път е строен през 60-те години, тогава от тук са минавали по две коли седмично. Сега трафикът е извънредно претрупан и единствено едно ново трасе може да реши проблемите “, безапелационен е кметският наместник на Скомля.
Решение за построяването на нов магистрален път е взето от Министерския съвет, като срокът е до 2021 година
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР