Димитър Златанов е единственият български волейболист, приет в Залата на

...
Димитър Златанов е единственият български волейболист, приет в Залата на
Коментари Харесай

Димитър Златанов: Германците даваха три автобуса, за да играя за тях на олимпиадата

Димитър Златанов е единственият български волейболист, признат в Залата на славата. Преди седмица той отпразнува 70-годишния си празник и показа биографичната си книга " Да докоснеш върха ".

Златанов е в основата на най-големите триумфи на националния ни тим. През 1970-а става международен вицешампион в София, а 10 години по-късно си потегля със сребро от олимпийските игри в Москва.

" Два пъти стигнах до върха, само че по този начин и не съумях да се кача на него ", показа в предаването " Тази неделя " по bTV именитият ни играч.

" Волейболната топка я видях за първи път на едно игрище в казармата до нас. Баща ми не вярваше в спорта. Според него това не беше специалност, когато може да изхранва семейство. ", добави той.

Златанов разкри, че преди олимпийските игри в Мюнхен 1972, ръководителят на Германия е предложил да даде три рейса на България, с цел да го притегли за шампионата, само че от родна страна са отказали изрично.

Той разкри, че стигането до Залата на славата е било мъчно, само че в никакъв случай няма да не помни по какъв начин се е почувствал при типа на фотографията си до най-големите величия в спорта.
 Представяне на книгата на Димитър Златанов @@@

" Когато влязох в Залата и видях първия човек, измислил волейбола и всички, които са помогнали за неговото развиване... настръхнаха ми косите, тъй като влизаш в историята и си казваш: " И аз съм дал нещо на света! ".

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР