Димитър Маринов и Димитър Бербатов ще бъдат посланици на каузата

...
Димитър Маринов и Димитър Бербатов ще бъдат посланици на каузата
Коментари Харесай

Кариерният форум на Bulgaria Wants You в Лондон е мост към бъдещето в България

Димитър Маринов и Димитър Бербатов ще бъдат посланици на идеята на Bulgaria Wants You на 2 април в Лондон. Тогава ще се организира събитието „ Кариера и живот – за какво в България? “, което към този момент се трансформира в най-мащабния кариерен конгрес за българи в чужбина. Близо 1000 сънародници са подали своите регистрации за присъединяване. Символичен хазаин на самодейността е Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски.

Достъпът до постройката на Кралското географско сдружение е изцяло безвъзмезден, само че изисква предварителна регистрация на уеб страницата на платформата Bulgaria Wants You.

Пред уредниците на форума Димитър Маринов показа, че е емигрирал в Америка с концепцията да направи известна България оттатък Океана.
Димитър Маринов  new inner pic
Снимка:Bulgaria Wants You

„ Моята работа е създател, който си прави работата. Аз не отидох в Америка, с цел да стана прочут в България. Аз отидох с задача да направя България известна в Америка. Да ходя, групирам, трупам и донеса назад – това е заръка на моето верую и обещанието към самия себе си още тогава, преди да потегли по пътя. Всеки бежанец, малко или доста, е минал по същия път. За мен обаче, този път към този момент има нова посока – България. Надявам се българите, които срещна в Лондон на 2 април, да се замислят за своя евентуална траектория към бъдеще в родината си. Независимо където и да сме по света, България е единствено на една мисъл разстояние. Самият аз, с помощта на „ Оскари-те “, се появих в родината след 20-годишно неявяване. Оттук насетне е въпрос на уместно време и показани благоприятни условия. Форумът на Bulgaria Wants You в Обединеното кралство е самобитен мост към вероятното бъдеще в България. “

Кариерният конгрес на Острова ще бъде подсилен и от бизнеса, чиито представители ще описват за кариерните благоприятни условия в България на над 20 щанда. Един от тях ще бъде със особено предопределение – на него посетителите ще могат да подават сигнали за административни спънки, които затрудняват връщането им в България. Инициативата е на неправителствената организация на Иван Христов и Андрей Арнаудов – ДНК. Сдружението ще показа щанд с Bulgaria Wants You за кариерно консултиране от HR експерт, като се ангажира да събира персонални проблеми за поддръжка за разрешаване на избрани трудности на искащите да се върнат назад в страната ни българи.

Economic.bg е медиен сътрудник на кариерното събитие.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР