Димитър Любенов, който причини катастрофа на Околовръстното, при която загина

...
Димитър Любенов, който причини катастрофа на Околовръстното, при която загина
Коментари Харесай

Шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното, вече е обвинен в умишлено причиняване на смърт

Димитър Любенов, който аргументи злополука на Околовръстното, при която почина френски жител, а още двама негови сънародници бяха ранени, към този момент е с обвиняване за съзнателно причиняване на гибел и телесна щета при ПТП. Промяната на обвиняването е осъществено през днешния ден от Софийска градска прокуратура.

Съобразно събраните в началния стадий от следствието доказателства мъжът беше притеглен в качеството на обвинен за това, че при пътнотранспортно произшествие на 25.09.2022 година към 04,05 ч. на Околовръстен път по несъобразителност е предизвикал гибелта на 64-годишения Л. П. и телесни повреди на 62-годишната Б. Л. и 46-годишния П. П.

В хода на следствието бяха събрани доказателства, че обвиненият е управлявал лекия автомобил след приложимост на кокаин и с централизация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Към момента е открито, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничаване 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били потърпевшите, обвиненият не е подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване.
Обвинението е изменено и Любенов е притеглен за това, че нарушавайки разпоредбите за придвижване по пътищата по отношение на режима на скоростта и пренебрегвайки възбраната да ръководи моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, е осъществил пътнотранспортно произшествие и съзнателно е предизвикал гибелта на Л. П. и междинна телесна щета на Б. Л. Установено е, че телесната щета на П. П. е лека. Според обвиняването казусът е изключително тежък и заради това действието е квалифицирано като закононарушение. Обвиняемият е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, взета от Софийски градски съд по искане на СГП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР