Димитър Любенов, който под въздействия на алкохол и наркотици, предизвика

...
Димитър Любенов, който под въздействия на алкохол и наркотици, предизвика
Коментари Харесай

Шофьорът, който дрогиран уби французин с поршето си: Стига с тия арести!

Димитър Любенов, който под въздействия на алкохол и опиати, провокира ПТП на софийското Околовръстно, уби човек, и тежко рани жена му, през днешния ден стартира да тропа по банката на Софийския апелативен съд:

" Стига с тия арести и арестувания ", викна Любенов в съда, като тропна по банката на подсъдимия.

За любопитното му държание оповестява пресслужбата на САС.
 Димитър Любенов в Съдебната палата. Снимка Българска телеграфна агенция

Както Клуб Z писа, с цел да е по-пълен кефът на младежа, тогава той платил 200 лева на двама служители на реда, които са го " поели " от водач на компания за дринк-енд-драйв и го ескортирали с патрулката по Околовръстното, с цел да покара - такива най-малко са прокурорските обвинявания.

Движел се е с към 200 км/ч.

Освен това, съгласно очевидци, представени от малките екрани, откакто убива жертвата - възрастен френски екскурзиант, прибиращ се от Банско, той е чут да се оплаква на другари по телефона, че " панамерата е на кайма " - визирайки поршето си.

Тричленен състав на Апелативен съд - София през днешния ден за следващ път остави в ареста Любенов. Той е упрекнат за причиняване на гибел на френски жител при шофиране с висока скорост след приложимост на алкохол и наркотични субстанции на Околовръстен път в София.

Съдът напълно се съгласи с доводите на първоинстанционния Софийски градски съд и се мотиира с задоволително данни по делото, че той е направил закононарушението, в което е упрекнат.

Нещо повече - към този момент са събрани доста обстоятелства, които затвърждават обвиняването в съзнателно осъществено закононарушение, защото Любенов е съзнавал, че не е в положение да кара след използването на алкохол и опиати и е разчитал на случайност, с цел да е стане злополука.

Високата скорост, с която е управлявал, демонстрира и липса на преценка за държанието му на пътя.

Както Клуб Z  писа, за разлика да вземем за пример от случая с Георги Семерджиев и двете убити девойки пред мол " Парк център ", при Любенов прокуратурата ще опита да потвърди възможен предумисъл, а не действие по несъобразителност. Засега сходно обвиняване пред две правосъдни инстанции бе поддържано, само че несполучливо и против Кристиан Николов, който умъртви Милен Цветков.

Обвиняемият през днешния ден настоя да бъде пуснат, с цел да си види фамилията, като беше безапелационен, че не е палач, а е станало ПТП в което един е умрял. Заяви още, че е добър водач, плащал си е санкциите и мястото му не е в ареста с всевъзможни убийци и нарушители, имал си семейство и бизнес, а също така в килията имало дървеници и хлебарки.

Магистратите разясниха още, че Любенов има голям брой наказания за шофиране с превишена скорост, а високата социална заплаха на осъщественото от него постанова извод, че при изменение на мярката той може да извърши ново закононарушение, оповестяват от апелативния съд.

Определението на САС е дефинитивно.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР