Димитър Кузманов се изправя срещу световния №110 Юго Умбер в

...
Димитър Кузманов се изправя срещу световния №110 Юго Умбер в
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Димитър Кузманов – Юго Умбер


Димитър Кузманов се изправя против международния №110 Юго Умбер в мач от първи кръг от главната скица на Sofia Open 2022. Мачът посред им е четвърти в програмата на централния корт и ще стартира не преди 18:00 ч.

Умбер съумя да влезе в добър темп в „ Арена Армеец “, записвайки две победи в квалификациите, а малко преди Sofia Open завоюва купата на Чалънджър шампионата в Рен след триумф над Доминик Тийм на финала. По отношение на ATP конкуренциите обаче статистиката не е изключително удобна за французина. Той отпадна още в първия си мач от главната скица в 10 от 14-те шампионата, в които взе присъединяване от началото на 2022 година

От своя страна Кузманов се намира в доста добра форма. Пловдивчанинът оказа помощ на националния тим на България да стигне до триумф над РЮА за Купа Дейвис, а няколко седмици по-рано игра в последния кръг от квалификациите на US Open. През февруари Кузманов доближи до финала на Чалънджър шампионата в Бенгалуру, а четири месеца по-късно завоюва купата на демонстративния шампионат на трева в Ливърпул. През актуалната година българинът игра още два полуфинала на равнище Чалънджър – в Прага и Познан.

Евентуална победа на Кузманов през днешния ден ще бъде негова втора в главната скица на Sofia Open, като също така при негов успех България за пръв път ще има трима представители на осминафиналите в шампионата. Ако отстрани Умбер, на осминафинала Кузманов ще играе с Душан Лайович или Ян-Ленард Щруф.

Коментар онлайн:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР