Димитър Желязков-Очите опитал да счупи в земята мобилен телефон, който

...
Димитър Желязков-Очите опитал да счупи в земята мобилен телефон, който
Коментари Харесай

Димитър Желязков-Очите крил телефон в килията, Миню Стайков – храна и лекарства

Димитър Желязков-Очите опитал да счупи в земята мобилен телефон, който надзиратели са разкрили при инспекция в килията му. Той е в пандиза в София откакто бе екстрадиран от Турция през февруари. Бизнесменът Миню Стайков, който разгласи гладна стачка предходната седмица, държал ресурси с храна и медикаменти, за които не е имал предписания.

На 17 май чиновници от бранш " Оперативно обслужване на местата за отнемане от независимост " към отдел " Криминална полиция " в Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП), взаимно със чиновници от надзорно-охранителния състав в Софийския затвор, са направили инспекция, претърсвания и обиски на лишени от независимост.

Проверките били направени в спалните пространства на " Вътрешно поделение " на болничното заведение към пандиза в София, оповестиха от пресцентъра на профилираната прокуратура.

На 20 май заместник-директорът на ГДНП старши комисар Тодор Гребенаров е уведомил за резултатите от инспекцията административния началник на Специализирана прокуратура Димитър Петров и административния началник на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова, по чиито досъдебни производства са лишени от независимост настанените в затворническата болница.

При обиските са открити и конфискувани доста неразрешени и неразрешени движимости и предмети, за които няма документи.

В помещение " Реанимация ", където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, са открити и конфискувани 59 броя CD, 1 карта за цифрова телевизия и 1 разтегателен колан. При осъществения персонален обиск на Желязков е открит мобилен телефон марка " IPHONE ". Желязков персонално извадил от колана на кръста си и го блъснал в земята като се опитал да го унищожи.

В спалното помещение, в което са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, се държат огромно количество хранителни артикули. Надзирателите са намерили десетки стекове с безалкохолни питиета, стекове с минерална вода, доста пакетирани захарни произведения (шоколади, вафли и десерти), салами, плодове, олио и други малотрайни артикули.

Към момента на осъществяване на претърсването Миню Стайков към този момент бе оповестил гладна стачка. В помещението са открити лекарства и хранителни добавки, за които не са издавани медицински предписания.

Стайков е в ареста от 8 месеца по обвинявания за държане на контрабандни цигари и данъчни закононарушения. Срещу него и още 7 души, свързани с " Винпром Карнобат ", стартира и следствие за злоупотреби и обявление на погрешни данни за да бъдат отпуснати средства от еврофондове.

В долап, употребен от Димитър Желязков, са открити: " Конкор ", " Селеногин ", препарат " Сладки сънища ", " Ексфордж ", " Валсартан ", " Терафлу ", " Роватинекс ", " Небилет ", " Нурофен ", " Хамацинк крем ", " Авирон ", аминокиселини, " Витабиотикс ", " Простамол уно ", " Валидол ", " Алора ", " Флуанксол ". За тях на името на Желязков няма издадени предписания, поради което медикаментите са конфискувани.

На Желязков са върнати осем други медикамента, които по данни на медицинския личен състав от болничното заведение при пандиза са му били предписани.

В долап, употребен от Миню Стайков, също са открити медикаменти - " Синелан ", " Прополки ", " Хексоралетен Ен ", " Нурофен ", " Деприм Депресион ", " Простамакс ", " Валидол ", препарат за инсектициди " Айкън ". Те са конфискувани, защото за тях няма издадени предписания. На Стайков са върнати пет от откритите медикаменти, които са му били предписани. В спалните пространства са открити USB кабели, отдалечено за тв приемник с адаптор, котлон.

При персонален обиск на пандизчията Румен Янакиев е открит мобилен телефон " SAMSUNG " с сложена в него SIM карта на мобилен оператор.

В спалното помещение на Янко Ваташки са открити и конфискувани мобилен телефон " NOKIA " със SIM карта, машинка за подкастряне, зарядно за телефон, 3 вентилатора, една кафемелачка и слушалки.

Пеньо Мангъров държал нелегално в спалното си помещение мобилен телефон " ALKATEL " и зарядно за него, два USB кабела и адаптор.

Забранените и неразрешени движимости и предмети са конфискувани. Мобилните телефони дават опция на арестуваните под стража за нерегламентирани контакти с трети лица, което от своя страна основава заплаха да се въздейства на очевидци, както и на естествения ход на събиране на доказателства по досъдебни производства, показват от прокуратурата.

За резултатите от осъществената инспекция в болничното заведение към Софийския затвор е известен министърът на правораздаването, с цел да предприеме ограничения за решение на систематичния проблем с съществуване на неразрешени и неразрешени предмети в местата за отнемане от независимост и арестни пространства. За сведение е известен и основният прокурор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР