Димитър Желязков-Митьо Очите остава „под стража“. Това е решил окончателно

...
Димитър Желязков-Митьо Очите остава „под стража“. Това е решил окончателно
Коментари Харесай

Тежък удар за Митьо Очите

Димитър Желязков-Митьо Очите остава „ под стража “. Това е решил дефинитивно Апелативният профилиран углавен съд (АСНС) на 4 януари, сподели информация на „ Флагман “.

Очите е обжалвал определението на долната инстанция от 14 декември.

„ Изтъква се, че срокът на задържането на подсъдимия се явява неблагоразумен, поради събитието, че към момента не е извършено разпоредително съвещание по делото, както и че мярката за неотклонение не е съобразена със здравословното положение на подсъдимия Желязков.

Твърди се още, че мярка за неотклонение „ домакински арест “ с използване на средства за електронно наблюдаване би предотвратила заплахите от укриване и осъществяване на закононарушение “, показват от АСНС по повод жалбата на Митьо Очите.

От горната инстанция акцентират и че Специализираният углавен съд (СНС) регулярно позволява на подсъдимия да напуща мястото за изтърпяване на мярката с оглед осъществяване на прегледи и непрекъснато следене на здравословното му положение.

„ Не може да бъде образуван извод за несъответственост на здравословното положение на този обвиняем с престоя му в ареста, заради което това не се явява причина за изменение на мярката за неотклонение.

Що се отнася до довода, че мярка за неотклонение „ домакински арест “ с използване на средства за електронно наблюдаване би предотвратила заплахите от укриване и осъществяване на закононарушение, този състав на АСНС не споделя това изказване по отношение на заплахата от осъществяване на закононарушение.

Ръководна активност на групата не е изключено да бъде осъществявана и от вкъщи на подсъдимия, както посредством средства за връзка, по този начин и посредством персонални срещи в жилището, изключително когато се касае за лице с одобрени незаконни привички, за които може да се направи извод от справката му за съдимост “, написа още в окончателното определение.

Срокът на задържане също бил рационален.

Според същото определение под стража дефинитивно остава и Калоян Колев, един от правилните хора на Митьо Очите.

Днес пък, след трети опит, СНС даде ход на новото разпоредително съвещание по процеса, по който са подсъдими Димитър Желязков и още 12 души.

Dелото се наложи да бъде рестартирано поради отказ на правосъден заседател.

От определението на АСНС излиза наяве, че не всички са упрекнати като членове на групата на Митьо Очите, която се състояла „ от още девет лица “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР