Дигиталната миграция към облака стимулира сериозно доставките на сървъри, мрежови

...
Дигиталната миграция към облака стимулира сериозно доставките на сървъри, мрежови
Коментари Харесай

Облачната надпревара стимулира доставките на сървърно и мрежово оборудване

Дигиталната миграция към облака подтиква съществено доставките на сървъри, мрежови принадлежности и решения за предпазване на информация за поредна година до рекордни стойности, предава Wall Street Journal, базирайки се на отчет на Canalys.

Общият общ брой на доставки за инфраструктура е записал рекордната стойност от $142 милиарда за предходната година – нарастване със 7.3% спрямо 2016. Огромен дял за този напредък имат сървърите, чиито доставки бележат напредък от 12.2% до $66 милиарда, до момента в който доставките на мрежово съоръжение и решения за предпазване на данни са се повишили надлежно с 4.3% (до $50 млрд.) и 1,6% (до $26 млрд.). Поне една трета от тези доставки са декларирани от огромните облачни снабдители, към които са доставени и 20% от общия общ брой на мрежови принадлежности.

Рекордните числа тук са елементарно обясними – огромните облачни компании имат упоритостите да уголемяват своите мощности, както локално, по този начин и световно, което изяснява търсенето. Наскоро Microsoft разгласи, че ще открие първия си дейта центрове в Близкия Изток – в Абу Даби и Дубай, както и спомагателни мощности в Швейцария и Германия. Компанията може да се похвали все още с 42 районни центъра, свързани в обща мрежа. Това разрешава на Microsoft да доставя услугите на Azure w 38 geografski regiona po sweta. Oracle, от своя страна, разгласи през февруари, че има намерение да построи 12 нови дейта центъра в идващите две години, допълвайки едвам четирите, които поддържа към сегашния миг. Към Азия са отправили и водачите на пазара на облачна инфраструктура, Amazon, които оповестиха проект да открият през 2019 център в Бахрейн. AWS поддържа 54 зони все още.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР