Дигитализацията е необратим и неизбежен процес, който засяга всяка фирма. ...

Фирмите не трябва да отлагат своята дигитализация/>

Дигитализацията е необратим и неизбежен процес, който засяга всяка фирма. Изграждането на стабилно онлайн присъствие изглежда трудна задача, но с няколко полезни съвета може да бъде много по-лесна и достъпна. Маркетинг мениджърът на Цветелина Ненкова и отговорният за българския пазар мениджър на Пламена Аржант дават полезни насоки и споделят любопитни факти за дигитализацията на бизнесите и увеличаващата се популярност на домейна .eu. Какви са целите и задачите на EURid?
- П.А.: Организацията EURid е европейският регистър на домейн имената от първо ниво с разширение .eu, .ею и .ευ. Назначени сме от Европейската комисия, като от 2005 г. насам предоставяме услуги по регистрация на европейски имена на домейни на всички езици в Европейския съюз. Седалището на организацията е в Диегем, Белгия. Има и регионални офиси в няколко държави в ЕС. Ние не продаваме домейн имената директно, а чрез мрежа от акредитирани регистратори и партньори, които са в целия свят - общо над 700 партньора. Сред тях са и партньорите ни от SuperHosting.BG.

Нашата визия е да подкрепим единния европейски цифров пазар, като активно осигуряваме развитието на .eu домейна в надеждна и доверена среда и да подкрепяме езиковото разнообразие онлайн с различните версии на домейна. Сигурността е един от основните градивни елементи на бизнеса. EURid има ISO сертификат 27001 от 2013 г. и спазва различни протоколи по сигурността. Работим в тясно сътрудничество и с органи като Европол.

Създадохме и системата за предвиждане на злоупотреби и ранно предупреждение (APEWS), с която оценяваме дали едно име на домейн има потенциал да бъде използвано за злоупотреба. По този начин се стремим да увеличим сигурността в .eu домейните и предлагаме по-високо качество и безопасност на имената на домейните в европейската зона. Включваме се и в много инициативи, които повишават качеството на данните и доверието в онлайн пространството.
Какви са ползите от домейна .eu?
П.А.: Домейнът .eu е подходящ за всички европейски граждани независимо дали живеят на територията на Европейския съюз, или някъде другаде по света, стига да имат паспорт от ЕС. Може да се използва и от живеещите в Европейската икономическа зона. Подходящ е и за всякакви организации и фирми, които имат седалище в Европа. Разширението .eu е символ на доверие за гражданите на ЕС и знак на качество. Той осигурява глобален достъп и с него един човек или организация може да достигне до много пазари.

Домейните .eu гарантират и сигурност. Спазваме протоколи като DNSSEC и предлагаме различни услуги за допълнителна защита, като заключване на домейна, за да не може да бъде променян от трети страни. Подкрепяме и многоезичието, като всеки европейски език може да бъде изразен в онлайн пространството с едно от разширенията, които предлагаме.

Източник: capital.bg