digital.bgПрез последните 5 години скоростите на безжичното зареждане са скочили

...
digital.bgПрез последните 5 години скоростите на безжичното зареждане са скочили
Коментари Харесай

Защо безжичните зарядни са толкова бавни

digital.bg

През последните 5 години скоростите на безжичното зареждане са скочили от към 5 вата до 10 или 15 вата при някои модели телефони. Това не е нещо огромно, по отношение на новите флагмани като Galaxy S20 и Huawei Mate X, които имат 45- и 55-ватова скорост на кабелно зареждане, безжичното зареждане към момента е прекомерно постепенно.

Защо безжичните зарядни са толкоз мудни? Според Review Geek се оказва, че е мъчно да се създадат безжичните зарядни устройства по-мощни, преди да се намерят способи те да станат безвредни.

Как работи безжичното зареждане?

Безжичните зарядни устройства изпращат зареждане до вашия телефон посредством магнитна индукция и магнитен резонанс. Или казано по-простичко, безжичните зарядни устройства „ изтеглят “ електричеството от вашия контакт, пускат го към бобина и генерират магнитно поле. Това магнитно поле взаимодейства с бобина във вашия телефон, с цел да генерира електрически ток, който телефонът ви употребява за зареждане на батерията си.

Законът за индукцията на Фарадей гласи, че електрическото поле постоянно ще генерира магнитно поле и назад. Това значи, че цялата електроника, в това число електрическите крушки, излъчват магнитно поле. За страдание, електрическата крушка не може да зарежда телефона ви, защото телефонът ви е основан да работи единствено с магнитни полета с избрана скорост и интензитет.

Тази избрана скорост и интензитет нормално се разказват като „ стандарт “. Съвременните телефони са направени да поддържат разнообразни стандарти, като стандарта за безжично зареждане Qi. Всеки стандарт за безжично зареждане поддържа разнообразни скорости на зареждане, заради което телефоните на Samsung със профилирани бобини могат да се възползват от 15-ватово безжично зареждане, до момента в който другите устройства са лимитирани до по-ниски скорости.

Безжичните зарядни устройства могат да бъдат по-бързи, само че ще „ изпържат “ телефона ви

Безжичните зарядни устройства могат да зареждат телефона ви доста по-бързо, в сравнение с го вършат сега. Но актуалният хардуер за зареждане не е задоволително ефикасен, с цел да зареждате безвредно телефона си при високи скорости. Факт, безжичните зарядни устройства създават прекалено много топлота.

Вероятно вие имате персонални наблюдения. Дори при Qi стандарта с ниска мощ, телефоните се загряват, до момента в който се зареждат безжично. А както всички знаем, непотребната топлота може да повреди хардуера и да повреди съществено батерията и тя да избухне в пламъци. Увеличаването на мощността на нашите неефективни безжични зарядни устройства просто по този начин не би било безвредно.

Колко надалеч сме от основаването на безвредно мощно безжично зарядно устройство?

Дори и при по-ефективни безжични зарядни устройства производителите към момента са изправени пред няколко ограничавания, едно от които е прецизността. Може би сте забелязали, че някои безжични зарядни устройства отхвърлят да работят, когато някакъв метал, като ключове са прекомерно покрай повърхността за зареждане. Това в действителност е мярка за сигурност, защото интензивните магнитни полета могат да загряват железни предмети. Тъй като безжичните зарядни устройства стават все по-мощни, производителите ще би трябвало да разработят по-добри логаритми за разкриване на непознати предмети или да лимитират дистанцията на работа на техните подложки за бързо зареждане.

Накратко, безжичните зарядни устройства няма да станат по-бързи, до момента в който инженерите и производителите не намерят метод да ги създадат енергийно ефикасни и прецизни. Това може да значи занемаряване на Qi стандарта или приемане на нов хардуер, който да употребява по-добре това, което имаме в този момент.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР