digital.bgНезависимо колко добре планирате пътуването си никога не сте застраховани

...
digital.bgНезависимо колко добре планирате пътуването си никога не сте застраховани
Коментари Харесай

Защо не трябва да използваме зарядните за смартфони на летищата

digital.bg

Независимо какъв брой добре планирате пътуването си в никакъв случай не сте застраховани от опцията да се забави полета. Ако сте прекарвали дълги часове в очакване по летищата евентуално сте зaбелязали, че множеството от тях оферират станции за зареждане на смартфони. Използването им е гратис, като това е много потребно решение за хората, на които им следва дълъг път. От BusinessInsider в този момент ни предизвестяват, че зареждането по този метод в действителност не е добра процедура.

Причината е сигурността на персоналните ви данни, защото зарядните устройства на летищата е допустимо да са инфектирани от злотворен програмен продукт. От една страна няма по какъв начин да знаете дали това е по този начин, а от друга сега, в който свържете устройството към този момент можете да сте жертва на хакери. Експертите също по този начин предизвестяват и за техника с името " Juice Jacking ", при която по едно и също време със зареждането USB кабела изпраща неусетно персонални данни от смарт телефоните.

 



 

Най-добрият вид да се предпазите от сходни способи на хакерите е да си носите лично зарядно. На пазара се продават и спомагателни устройства, които се прикрепват в краищата им. По този метод блокират пина от зарядното и респективно не разрешават изпращането на данни. Ако видите на началния екран на смарт телефона известие, което ви подканва да дадете позволение за свързване с външно устройство неотложно го изключете от електрическата мрежа. Така ще си спестите редица неприятности.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекл
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР