digital.bgИзкуственият интелект (AI) стана най-горещата технологична фраза на 2018 година.

...
digital.bgИзкуственият интелект (AI) стана най-горещата технологична фраза на 2018 година.
Коментари Харесай

Пет начина, по които изкуственият интелект ще промени живота ни през 2019г.

digital.bg

Изкуственият разсъдък (AI) стана най-горещата софтуерна фраза на 2018 година. А през 2019 година, съгласно Android Pit технологията ще навлиза все по-осезаемо в всекидневието ни.  Дори и в този момент изкуственият разсъдък участва невидимо в смарт телефоните ни, фотоапаратите ни, в интернет, само че това е единствено началото.
1. Чатботите ще поемат повече функции и ще замязват от ден на ден на хора
Компаниите употребяват чатботи от няколко години, само че през 2019 година потребителско обслужване с AI ще стане по-сложно. Не единствено, че чатботите на бъдещето ще станат по-добри в чата, само че и ще получат човешко лице и човешки глас.

 

Докато човешкото лице и по-естествената тирада ще създадат взаимоотношенията с чатботите по-приятни, множеството от нас се надяват, че главният прогрес ще бъде способността им да вземат решение проблемите по-ефективно.
2. Разпознаването на тирада ще стане по-добро
Цифровите асистенти като Amazon Alexa, Гугъл Home, Assistant, Siri, Bixby и Cortana към този момент имат впечатляващ набор от умения, само че защото те стават все по-популярни, чака се от ден на ден и повече услуги да интегрират технологията за различаване на глас.

 

Благодарение на AI можете да правите търсения в мрежата, да проверявате времето и графиците си,  да пазарувате, само че диапазонът от действителни устройства, които могат да бъдат следени по този метод, се уголемява. Гласовият надзор е към този момент разполагаем при осветителните уреди, тв приемниците, озвучителните системи, колите и даже при микровълновите печки.

 

Полезността на гласовите асистенти се дължи на напредъка в обработката на естествената тирада и приказваме език. Тъй като от ден на ден и повече данни се проучват и научават, машините ще се подобрят в разбирането на сложни въпроси ще схващат подтекста и съвсем изцяло ще имитират хората.
3. Разпознаването на лица и обекти ще обезпечи по-добра сигурност
Чрез приложения като Гугъл Lens, телефонът ви може да разпознава обекти и да ви дава информация за тях в действително време. А разпознаването на лица е най-новия способ за обезпечаване на достъп до нашите скъпи смарт телефони.

 

Какво следва? В Китай към този момент се следи живота на най-малко 2,6 млн. Души. Компанията разработваща технология за лицево различаване SenseNets, работи с полицията и е събрала координати на 6.7 млн. устройства в база данни за 24 часа. Данните за местоположенията са свързани с имена,  номера на персонални документи, адреси, фотоси и работодатели. Но това не се случва единствено в Китай. Подобна технология се тества от правоприлагащите органи и в западните страни.

 

Все по-често тези данни ще бъдат употребявани в съда при вземането на решения и издването на присъди.
4. Няма да можете да се доверите на това, което виждате
Може би още по-голям проблем от разпознаването на изображения е манипулирането на изображения. Графичните дизайнери, аниматори, гейминг студия и художници ще се насладят на опцията да изобразяват хора и обекти с съвършен натурализъм, само че това сигурно ще сътвори проблеми.

 

През 2018 година видяхме опасения, подбудени от по този начин наречените „ DeepFakes “, в които невронните мрежи бяха употребявани за замяна на лицата на актьорите във филми с някой различен. Благодарение на AI, беше основана нова вълна от подправени порно филми, само че технологията предложи и по-безопасно развлечение, като вмъкването на Никълъс Кейдж в разнообразни функции в разнообразни филми.

 

Ако смятате, че „ подправените вести “ и умишлените опити за дезинформация бяха рискова злина през последните няколко години,  какво ще кажете за ерата на подправените видеа. Появата на подправени видеа с известни персони или политици, говорейки думи които в никакъв случай не са изказвали  или правейки нещо, което в никакъв случай не се е случвало е може би още по-страшно.
5. AI ще усъвършенства нашето здраве и може да избави живота ни
Въпреки че най-новите потребителски устройства ни радват с нови интелигентни функционалности, най-голямата изгода, която доста от нас могат да получат от AI през 2019 година, може да бъде спасяването на живота ни или най-малко подобряването на нашето здраве, с помощта на машинно образование.

 

Гугъл, Microsoft, Amazon и Фейсбук влагат време и пари в създаването на цифрови технологии за опазване на здравето, като главната философия е, че предварителната защита е по-добра от лекуването и огромна част от диагностичните старания могат по-ефективно да бъдат трансферирани на машините.

 

За да бъде един доктор добре осведомен по специалността си, би трябвало да отделя по 160 часа на седмица, с цел да чете новите открития и прогрес. Изкуственият разсъдък може да направи това за един момент. Освен това, може да търси и проучва медицинските досиета на милиони пациенти освен това със светкавична скорост и да научи връзките сред признак и болест, което води до по-висока степен на акуратност за диагностиката. AI също по този начин може по-ефективно да сканира ретината, с цел да разпознае ранните признаци на настъпващата слепота и даже може да помогне на парализираните хора да приказват още веднъж.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР