Диетолозите смятат яйцата за суперхрана, заради своя балансиран състав на

...
Диетолозите смятат яйцата за суперхрана, заради своя балансиран състав на
Коментари Харесай

Кои яйца са по-полезни - белите или кафявите?

Диетолозите считат яйцата за суперхрана, поради своя уравновесен състав на витамини, мазнини, протеини и въглехидтрати. 

За доста хора те са идеалната закуска, без значение от метода, по който са приготвени. Освен всичко друго яйцата елементарно се комбинират с други храни и може да бъдат не просто основа, а да вземем за пример добавка към други артикули.
Как да си създадем съвършените бъркани яйца
Готвенето на яйца е едно от най-лесните и известни ястия по света. Има разнообразни разновидности, по които можем да си ги приготвим - омлет,...
Прочети повече
Има 2 типа разпознаваеми кокоши яйца – бели и кафяви.

Според някои диетолози и готвачи кафявите яйца са по-здравословни, само че това не е правилно. Направени са куп проучвания, които се концентрират върху състава на двата цвята на продукта и досега не са открити някакви грандиозни другия с изключение на цвета на черупката.
Общи неща сред кафяво и бяло яйце


Има напълно минимална и неосезаема разлика във усета сред кафявите и белите яйца, само че в множеството случаи тя мъчно се усеща.


Вижте какво се случва с тялото ни, в случай че ядем по три яйца всеки ден
Знаете ли какво се случва с тялото ни, в случай че ядем три яйца всеки ден? Сега ще научите! Здравни организации по целия свят преди години за...
Прочети повече
По отношение на холестерола, протеините и калориите – и двата вида яйца са идентични. Кафявите са по-богати на омега-3 мастни киселини, само че разликата е минимална. 100 г яйце съдържа към 13 г протеин.



Кафявите яйца са малко по-скъпи от белите. Това се дължи на разбирането, че поради цвета си, те са по-органични. Цената няма нищо общо със състава на яйцата и това схващане е по-скоро вследствие на маркетингови трикове, в сравнение с истина.



Цветът на яйцето варира според от питателните привички и живота на пилетата. На процедура няма значение кое от яйцата избирате, подмяната му с различен тип няма да усъвършенства здравето ви.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР