Диетолозите препоръчват по време на летните жеги да се избягват

...
Диетолозите препоръчват по време на летните жеги да се избягват
Коментари Харесай

7 храни, които ще ви спасят от жегата

Диетолозите предлагат по време на летните жеги да се заобикалят тежки храни с високо наличие на мазнини и въглехидрати. Вместо това би трябвало да консумираме храни с високо наличие на вода. Тези вкусни и здравословни плодове и зеленчуци ще ви спасят от жегата.

1. Краставици

Краставиците съдържат 96% вода, която е жизненонеобходима за всеки жив организъм в жегата. Освен това те са нискокалорични и се съчетават с доста други храни. Краставиците могат да се употребяват във тип на салата, смути или фреш.

2. Домати

Доматите съдържат 93% вода. В допълнение към това, те са с ниско наличие на калории и изобилстват от скъпи хранителни субстанции - витамин С, калий, фолат и витамин К.  Доматите са главният източник на мощния антиоксидант ликопен, който понижава риска от сърдечни болести и рак.

3. Целина и маруля
 Нямате климатик? Ето 10 метода да се разхладите у дома Нямате климатик? Ето 10 метода да се разхладите у дома
С настъпването на лятото въпросът за охлаждането на дома става все по-актуален. Но в случай че по някаква причина нямате климатик вкъщи, със с...

Целината и марулята са различен здравословен източник на прохлада в горещо време. Те съдържат 94% вода. Може да ги добавите към чорба, салата, фреш или смути. За съпоставяне аспержите съдържат 92,7% вода, спанакът - 91,6%, копърът - 85,5%, а магданозът - 85%.

4. Ягоди

Пресните ягоди са освен здравословни, само че и са положителни за утоляването на жаждата ви поради наличието на 90% вода в тях. Освен това те са богати на желязо, магнезий, калий, калций, натрий, фосфор, силиций, цинк и мед, витамини А, В, С и други и други потребни субстанции.

5. Диня

Динята е съвършеното избавление от жаждата в жегата поради наличието на вода в нея от 92%. Но най-важното е, че потреблението на този плод не вреди на фигурата ви.
 8 храни, които потискат апетита 8 храни, които потискат апетита
Апетитът е желанието да се приема храна, с цел да се задоволяват потребностите на тялото ни. Доста постоянно не сме гладни, просто си втълпяваме, че...

Ако изядете парче любеница, то се равнява на две чаши вода. В допълнение този плод съдържа доста калций, магнезий, натрий, калий - минерали, които оказват помощ за поддържането на оптимално равнище на хидратация в организма.

6. Пъпеш

Пъпешите, сходно на дините, са положителни утолители на жаждата, освежаващи и нискокалорични. За тези, които мечтаят да отслабнат, тези плодове през лятото ще бъдат най-хубавият сурогат на всевъзможни сладкиши. Съдържанието на вода в пъпеша е 91%.

7. Грейпфрут

Грейпфрутът, като се изключи че е отличен за изстудяване в горещината, съдържа особено вещество инозитол, което предотвратява натрупването на мазнини и отстранява токсините от черния дроб. Този плод намалява равнищата на холестерола и на кръвното налягане. Той оказва помощ и при диабет. Но потреблението му може да бъде рискова при използването на медикаменти. Съдържащото се в него вещество фуранокумарин обезврежда ензима, който разгражда лекарствените препрати. Това предизвика прекалено повишение на концентрацията им в кръвта и резултатът е проявата на куп рискови странични резултати.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР