Диетологът Наталия Круглова посочи при какви заболявания не можете да

...
Диетологът Наталия Круглова посочи при какви заболявания не можете да
Коментари Харесай

Лекар посочи кой не трябва да яде сладолед

Диетологът Наталия Круглова уточни при какви болести не можете да ядете сладолед, да пиете студени питиета и като цяло да ядете студени храни.

Сладоледът и други студени храни не се предлагат за хора с разнообразни болести на храносмилателния тракт . Те включват рефлукс, жлъчнокаменна болест. Също по този начин мощно охладената храна може да провокира " студено главоболие " - самостоятелна реакция към студа.

Лекарят подсети още, че в случай че човек към този момент е инфектиран, яденето на сладолед ще усили хода на настинката или друго инфекциозно заболяване .

„ За здравите хора е безвредно, те могат да употребяват студени храни много постоянно. Но хората, страдащи от болести на храносмилателния тракт , би трябвало да лимитират използването на такива артикули. Това е да вземем за пример гастроезофагеална рефлуксна болест, когато наличието на стомаха се изхвърля в хранопровода.
Студените храни и питиета могат да влошат това положение. Също по този начин студените храни не се предлагат при болести на жлъчния мехур. Редовната им консумация при храносмилателни проблеми може да аргументи и отичане на корема ", предизвести Круглова.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР