Диетологът Наталия Комова посочи кафето като продукт, който помага да

...
Диетологът Наталия Комова посочи кафето като продукт, който помага да
Коментари Харесай

Диетолог: Кафето топи коремните мазнини

Диетологът Наталия Комова уточни кафето като артикул, който оказва помощ да се отървете от непотребните килограми – изключително от коремните мазнини.
Експертът поучава да пием кафе без захар и мляко по-често, с цел да се преборим с висцералните мазнини, насъбрани в коремната област. Според нея кофеинът ускорява термогенезата (процесът на произвеждане на топлота в организма) и разрешава да се изгарят повече калории.

Въпреки това диетологът добави, че кафето би трябвало да се употребява в умерени количества. " Прекалено огромни количества кафе могат да доведат до нервност, главоболие, сърцетуптене, раздразнителност, бодърствуване и мускулни тремори ", изяснява тя.

През 2020 година Харвардското учебно заведение по публично здраве организира изследване , което откри, че четири чаши кафе дневно фактически могат да понижат мастните натрупвания. " Кафето, и по-конкретно кофеинът, от години е в центъра на вниманието на диетолозите поради способността му да въздейства върху апетита и телесното тегло ", заключава специалистът Лона Сандън.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР