Диетологът Наталия Комова посочи кафето като продукт, който помага да

...
Диетологът Наталия Комова посочи кафето като продукт, който помага да
Коментари Харесай

Кафето „топи” коремните мазнини

Диетологът Наталия Комова уточни кафето като артикул, който оказва помощ да се отървете от непотребните килограми – изключително от коремните мазнини.

Експертът поучава да пием кафе без захар и мляко по-често, с цел да се преборим с висцералните мазнини, насъбрани в коремната област. Според нея кофеинът ускорява термогенезата (процесът на произвеждане на топлота в организма) и разрешава да се изгарят повече калории.

Въпреки това диетологът добави, че кафето би трябвало да се употребява в умерени количества. " Прекалено огромни количества кафе могат да доведат до нервност, главоболие, сърцетуптене, раздразнителност, бодърствуване и мускулни тремори ", изяснява тя.

През 2020 година Харвардското учебно заведение по публично здраве организира изследване, което откри, че четири чаши кафе дневно фактически могат да понижат мастните натрупвания. " Кафето, и по-конкретно кофеинът, от години е в центъра на вниманието на диетолозите поради способността му да въздейства върху апетита и телесното тегло ", заключава специалистът Лона Сандън./БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР