Диетологът Емили Лийминг (King`s College London) определи основните храни, които

...
Диетологът Емили Лийминг (King`s College London) определи основните храни, които
Коментари Харесай

Научни съвети: Ето какво да ядете, за да не се разболеете тежко от коронавирус

Диетологът Емили Лийминг (King`s College London) дефинира главните храни, които би трябвало да включите в диетата си, с цел да намалите риска от хоспитализация след заразяване с COVID-19, съобщи БГНЕС.

Лийминг взе участие в скорошно изследване, което демонстрира, че при хората, които се хранят с висококачествено, богато на растителни храни меню, вероятността да се заразят с ковид е с 10% по-ниска. При тях даже след заразяване опцията да прекарат заболяването тежко в болница понижава с 40%.
 Делта коронавирусът изисква по-различно лекуване от първичния вид на заболяването Делта коронавирусът изисква по-различно лекуване от първичния вид на заболяването
Обичайният PCR тест не е задоволителен, с цел да се дефинира с кой вид на ковид е инфектиран човек. Как се слага точната диагноза за...

" Храненето със здравословни, пресни, растителни храни е значимо: това включва плодове, зеленчуци, фасул и други бобови растения, семена и пълнозърнести храни. Трябва също по този начин да включите риба в диетата си и да намалите количеството на мощно модифицираните храни, които ядете ", споделя диетологът.

Още през есента на 2020 година разработчиците на приложението Zoe Covid Study помолиха потребителите да попълнят обстоен въпросник, който включваше въпроси за продуктите, които хората употребяват преди и по време на пандемията. Анализът на резултатите на отговорите на 600 000 респонденти беше осъществена взаимно от учени от Харвардското здравно учебно заведение и King`s College London.

Експертите са стигнали до извода, че избрана диета може да помогне на организма да устои на заболяванията и на ковид в частност. Отличителна линия на такава диета е по-голямото количество растителни артикули в ежедневното меню - плодове, зеленчуци, ядки, млечни артикули, пълнозърнести храни. Необходимо е също по този начин да се яде мазна риба няколко пъти седмично и да се понижи използването на рафинирани въглехидрати и модифицирани храни - сладкиши, салами, консерви, паста.

На собствен ред учени от Съединени американски щати (Държавния университет в Северна Каролина) оферират тази диета да се добави с грозде, зелен чай и черен шоколад. Флавоноидите, открити в тези храни, укрепват имунната ни система.
 Японска компания стартира тестване на хапчета срещу ковид Японска компания стартира тестване на хапчета срещу ковид
Японската фармацевтична компания Shionogi стартира тествания върху хора за лекуване на ковид. Това заяви " Уолстрийт Джърнал ", цити...

Предимството на антиковид диетата е, че тя образува по-здравословен и разнороден микробиологичен декор в червата, а това директно въздейства върху образуването на мощен имунитет. В същото време лекарите припомнят, че най-хубавата отбрана е имунизацията.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР