Диетологът Елена Суханова посочи кое месо е най-интересно в интервю за

...
Диетологът Елена Суханова посочи кое месо е най-интересно в интервю за
Коментари Харесай

Кое месо е най-полезно? Съветите на диетолога

Диетологът Елена Суханова уточни кое месо е най-интересно в изявление за Sport Express.  По думите й това са заешко, пуешко и агнешко месо.

Специалистът предизвести, че даже и с най-диетичните типове месо не трябва да се злоупотребява и в диетата би трябвало да се включват зеленчуци, плодове и зърнени храни.
-->
Суханова изясни, че заешкото месо е богато на протеини, желязо, цинк, фосфор и витамини от група В, съдържа по-малко мазнини и холестерол от говеждото и свинското, има неповторим аминокиселинен профил, заради което е по-полезно за организма от всички други типове месо и е елементарно смилаемо.

Пуешкото е по-здравословно от пилешкото, тъй като съдържа по-малко мазнини, калории и повече протеини. Този артикул съдържа и селен, който поддържа имунната система. Агнешкото, споделя тя, съдържа креатин, който оказва помощ за възстановяване на издръжливостта и предизвиква растежа на мускулите.

Специалистът напомни, че кардиолозите считат за безвредно количество месо 350-500 грама на седмица. Освен това е значимо да увеличите приема на растителни храни, в това число бобови растения, ядки и да включите задоволително риба и млечни артикули в диетата.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР