Диетолог описа здравословната закуска Закуската е най-важното хранене за човек,

...
Диетолог описа здравословната закуска Закуската е най-важното хранене за човек,
Коментари Харесай

Диетолог: какво трябва да включва здравословната закуска?

Диетолог разказа здравословната закуска

Закуската е най-важното хранене за човек, по тази причина е значимо тя да бъде уравновесена във всички хранителни субстанции, т.е. откъм протеини, мазнини и въглехидрати. Това съобщи съветската диетоложка и гастроентероложка Нурия Дианова, представена в съветски медии. Тя уточни какво би трябвало да включва здравословната закуска.

„ Една от наличните и здравословни варианти е композиция от яйца, самун и зеленчуци . „ За една жена това ще е едно яйце, мъжът може да изяде най-много две. Към това е належащо да се добави самун, само че не бял, а стандартизиран или ръжен ”, добави Дианова.

Особено потребен за мъжете ще бъде омлетът със задушени домати , който съгласно нея има удобен резултат върху функционалността на простатната жлеза, покачва подвижността на сперматозоидите заради ликопена, който се съдържа в задушените домати. Също по този начин, съгласно диетоложката, закуската би трябвало да включва фибри , да вземем за пример под формата на зеленчуци и салати.

„ За яйце са подобаващи всевъзможни зеленчукови ястия: домашно лечо, маруля, домати, кисело зеле и по този начин нататък. Тази композиция ще бъде идеална и не доста скъпа закуска. Може да се повтаря няколко пъти седмично, като се редува с други “, сподели разясни специалистката.

Друга здравословна закуска са овесените ядки. За да запазите по-дълго възприятието за задоволеност след овесена каша, Дианова поучава да ги допълвате с храни, съдържащи протеини и мазнини. Например към овесена каша може да се добави всеки здравословен протеиново-маслен артикул: примерно парче сирене.

„ Жените се нуждаят от 20-30 грама, мъжете могат да одобряват до 50 грама сирене, според от телесното тегло. Може да има и други разновидности на каша. Това ще бъде хармонична закуска от евтини артикули “, добави лекарката.

Като алтернатива за „ мързелива “ закуска Дианова предлага мюсли , само че поучава да се обърне внимание на състава при покупката.

„ Трябва да изберете комплекти с добавка на сушени банани, горски плодове, без захаросани плодове. Налейте мляко, кисело мляко, прибавете едно яйце и парче сирене, както и банан като фибри. Може да е мързелива закуска - за многообразие. Но ядките или царевичните пръчици, изключително с глазура, изрично не предлагам постоянно да се употребяват, тъй като бързо провокират наново възприятие на апетит и покачват равнищата на кръвната захар “, заключи Дианова.

Преди това тя бе обяснила непредвидените изгоди от вегетарианството за здравето и планетата. Според нея последователите на растителното хранене страдат по-малко от хронични болести и по-лесно се освобождават от непотребните килограми.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР