Диетите на звездите от турските сериали винаги са предизвиквали любопитството

...
Диетите на звездите от турските сериали винаги са предизвиквали любопитството
Коментари Харесай

Неджля от „Листопад“ стопи 20 кг с булгур

Диетите на звездите от турските сериали постоянно са предизвиквали любознанието на опитващите се да отслабнат. Фахрие Евджен, Хазал Кая, Meрием Узерли и Мерве Болуур... – всички те в даден миг са се сблъсквали с казуса с наднорменото тегло, само че сполучливо са се справяли с него, без да прибягват до интервенции и медикаменти.

Според диетолога на звездите в турското кино – Оя Гьокче, всички популярни дами са обединени от общи диетични трендове. „ Почти никой не разчита само на спорта. Повечето известни персони следват самостоятелни диети, които имат общи трендове. Например моите клиенти не се отхвърлят нито от мазнини, нито от въглехидрати. Булгурът, който по-рано неправилно се смяташе за зложелател на отслабването, става все по-популярна храна след звездите. Тази зърнена просвета се съчетава добре със зеленчуци, насищайки организма “, споделя Оя.

„ Булгурът и овесените ядки са съществени съставки в звездните диети. Включването на тези зърнени храни в диетата оказва помощ в битката с тежестта и балансира метаболизма “, твърди диетологът. Една от първите диети с булгур беше употребена от брачната половинка на Бурак Йозчивит – красивата актриса Фахрие Евджен, станала мегазвезда в България с ролята си на Неджля в хитовия сериал „ Листопад “.

Тя неведнъж загатва в изявленията, че комбинациите с булгур в менюто са ѝ помогнали да отслабне след раждането с повече от 20 кг. Булгурът – това е елементарна пшеница, която е натрошена и обработена. По време на готвене зрънцата се усилват до 3 пъти. Необходимо е да се съблюдава дозата булгур – кипяща вода (1:2). Може да се постави и половин чаена лъжичка хималайска сол. Щом се надуе за 10-20 минути, тенджерата се маха от огъня и се оставя за един час настрана от печката. Хубаво е капакът да остане затворен и да се завие с хавлиена забрадка. 12-дневната диета с булгур, на която Фахрие Евджен се подлага, е лесна: 1 чаена чаша се сварява за целия ден, дели се на 3 порции за закуска, обяд и вечеря. Сутрин се комбинира с ябълка или кисело мляко, към 10 часа се пие зелен чай, а за обяд се яде втората доза с огромна салата от зеленчуци. Следобед 1 зелен чай.

Вечерята е булгур с нискомаслено сирене и една ябълка. Преди сън се пие 1 айрян. Ефектът е забележим още в първите дни, споделя звездата. Наскоро турската актриса оглави класацията на 10-те най-красиви мюсюлманки от разнообразни елементи на света. Освен със стройната си фигура Фахрие притегля внимание и с интелекта си, тя знае три непознати езика – немски, испански и британски, а също по този начин отделя доста време за щедрост и застъпничество на няколко сиропиталища в Истанбул. Освен в „ Листопад “ тя направи превъзходни функции и в сериалите „ Чучулигата “ и „ С Русия в сърцето “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР