Диетата, в основата на която стои суровоядството, добива все по-голяма

...
Диетата, в основата на която стои суровоядството, добива все по-голяма
Коментари Харесай

Учени бият тревога за диетата на суровоядците - животът им е в опасност!

Диетата, в основата на която стои суровоядството, добива все по-голяма известност, дружно с възходящия интерес към здравословния метод на живот. Известни персони като актрисите Меган Фокс и Гуинет Полтроу и изпълнителят Стинг са покровители на веганизма.

Експерти обаче настояват, че диета въз основата на приема само на сурова храна, може да бъде рискова за здравето.

Според проф. Стивън Джоунс телата ни не са в положение да обработват само сурови храни, написа английският " Индипендънт ", представен от vesti.bg.

Скарлет Йохансон също прибегна до този способ, с цел да смъкна килограми за ролята си в " Отмъстителите ".

Проф. Джоунс признава, че диетата е ефикасна, само че в случай че се ползва в дълготраен проект, тя може да бъде животозастрашаваща.

И това е забавно - ​ 8 признака, че на тялото ви пагубно липсва витамин B12 - четете в най-хубавия уебсайт у нас www.zdrave.to.

" Човекът е единственото животно, което може да почине от апетит, в случай че яде единствено сурова храна ", счита специалистът по генетика.

При консумирането на сурова храна, тя не би трябвало да е от скотски генезис, не трябва да е предходна термична обработка или да е била замразявана, а в случай че е сушена, то това би трябвало да се е случи по натурален път.

Менюто на един суровоядец включва - мед, ядки, корени и кореноплодни зеленчуци, пшеница, соя, царевица.

Има няколко аргументи хората да избират суровоядството.

Освен че с него се смъкват килограми, по този метод не се губят от витамините и минералите, които се отделят при готвенето, считат бранителите на този тип хранителен режим.

Според проф. Джоунс хората би трябвало да бъдат деликатни със строгото суровоядство. Приемането на повече хранителни субстанции е потребно за организма, а и телата ни не са пригодени да получават само сурова храна.

Хубаво е още интервалът на прекосяване към суровоядството да се случи последователно, множеството хора стопират ненадейно приемането на месо и готвена храна и по този начин стресират организма.

Ако изберете този метод на живот, би трябвало да се откажете още от цигарите, алкохола и рафинираната захар.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР