Диана Любенова е поредната българска знаменитост, която направи силни откровения

...
Диана Любенова е поредната българска знаменитост, която направи силни откровения
Коментари Харесай

Диана Любенова поведе битка с рака на гърдата

Диана Любенова е следващата българска звезда, която направи мощни откровения за диагнозата рак, оповестява Ретро.

Тази година актрисата и водеща на "Тази събота " и "Тази неделя " още веднъж е лице на акцията в поддръжка на онкоболните дами у нас. Тя снима специфична фотосесия за идеята и прикани всички да не подценяват профилактиката.

"У нас към 4000 българки чуват диагнозата рак на гърдата. Тя е шокираща. Плашеща до гибел. Ракът на гърдата е незабележим! Прегледай се! Не го отлагай! ", написа Любенова. От ефира на предаването си пък ТВ звездата си разреши да направи някои персонални откровения.

"Откакто станах майка постоянно вървя един път годишно на обзор за рак на гърдата. Жените би трябвало да го вършат даже два пъти годишно. Прегледът е неусетен, няма ужасно. За малко време можем да спасим себе си. Превенцията е най-важното, тъй като борбата с рака е тежка и сложна. От вас зависи живота ви, както вашият, по този начин и този на вашите близки. Ако могат всички дами да чуят това, че един обзор може да избави техния живот, в този момент е моментът да го създадат ", показа Любенова.

Припомняме, че другата известна ТВ водеща, която е мощно ангажирана с предварителната защита на ра на гърдата, е Нана Гладуиш. Самата тя към този момент два пъти минава през тежката борба. В последните 7 години диагнозата два пъти покоси лицето на "Съдебен спор ". Нана мина през няколко тежки интервенции, серия лъче и химиотерапии в Израел, където избра да се лекува.

Неотдавна Гладуиш показа, че при нея заболяването е гентично заложена и даже в профил яйчниците си, като Анджелина Джоли, предават от изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР