Diablo Immortal, първата мобилна игра на Blizzard, това лято разгневи ...

Diablo Immortal, първата мобилна игра на Blizzard, това лято разгневи

Той похарчи 100 хиляди долара в Diablo Immortal, след което нямаше с кого да играе

Diablo Immortal, първата мобилна игра на Blizzard, това лято разгневи част от гейминг общността с опцията (или условието, съгласно някои) да плащаш с същински пари за шанса да развиеш оптимално героя си.

Няколко неща обаче са ясни два месеца след премиерата на играта. Първо, че има доста хора, които са подготвени да наливат пари в мобилната игра. Второ, че даже да налееш хиляди долари, най-после може да се окаже, че няма с кого да играеш.

И трето - триумфът на Diablo Immortal, макар рецензиите, евентуално значи, че Blizzard няма да се откажат от бъдещи игри за мобилни устройства, нищо че съгласно пресни клюки неотдавна е била прекъсната работата по такава игра във вселената на Warcraft.

100 хиляди $, с цел да си играеш самичък

Започвайки с хората, които не знаят какво да вършат с парите си, този уикенд се появи история, която щеше да е тъжна, в случай че не беше малко неуместна.

Играч с ника jtisallbusiness разкри в канала си в YouTube, че е дал 100 хиляди $, с цел да развие персонажа си в Diablo Immortal, само че в този момент побеждава толкоз доста други играчи, че играта въобще не открива подобаващи противници за него.

Това не е дребен проблем, така като към този момент пречи на jtisallbusiness да играе пълноценно играта и още повече - да изкарва пари като стриймър.
 Ето по какъв начин наподобява варваринът на jtisallbusiness, откакто играчът е налял над 100 хиляди $ в играта. Снимка: Twitch / jtisallbusinessЕто по какъв начин наподобява варваринът на jtisallbusiness, откакто играчът е налял над 100 хиляди $ в играта.
По думите на играча той е похарчил сумата толкоз скоро след появяването на Immortal, че му е било доста елементарно да се оправи с съвсем всеки конкурент в режима на игра Battleground, който изправя играчи един против различен (PVP). Със стотици победи и едвам няколко загуби, внезапно станало невероятно да му се откри подобаващ конкурент.

Той твърди, че се е свързал с Blizzard месец по-рано и им е споделил за обстановката. Казали му, че ще се погрижат за казуса. Да, обаче в почналото Rite of Exile събитие неговият клан е трябвало да пази купата Immortals против други играчи, само че jtisallbusiness не е имал опция да се причисли, макар че е водач на този клан.

Играчът е сърдит и поради друго - той не единствено налива пари в Diablo Immortal, само че и се пробва да изкарва такива, като стриймва по какъв начин играе и основава в допълнение наличие. Тъй като обаче е достигнал непредвидени висоти с вложенията в своя воин (класът е Barbarian), в този момент внезапно няма какво да предложи на гледащите го.

Ако jtisallbusiness е очаквал да трогне някого, не се е получило. Много от коментиращите клипа му показват неразбиране за какво е дал 100 хиляди $ за игра, а други намерено се подиграват с него за това. Критиките произлизат и от недоволството на доста играчи за хипотетичния pay-to-win ( " заплати, с цел да спечелиш " ) модел, който съгласно тях стои зад играта на Blizzard.

От компанията все отново са чули недоволството на един от най-склонните да харчат свои играчи и са се свързали с него. Blizzard са му обяснили, че приготвят решение на казуса, което ще бъде приложено към играта в " идните дни ".

...и 100 милиона $ за Blizzard

От компанията в това време се похвалиха, че играчите на Immortal към този момент са достигнали 30 милиона. Тук следва да се има поради, че не е несъмнено какъв брой от тези хора не престават да играят. Възможно е Blizzard да броят обособените Battle.net сметки, които просто са пробвали Diablo Immortal от излизането ѝ досега.

Във всички случаи играта е печеливша или най-малко това демонстрира отчет на SensorTower, уебсайт, който проучва мобилния пазар.

Според него приблизителните облаги от Diablo Immortal към този момент надвишават 100 милиона $ в международен мащаб.

От изданието PC Gamer показват, че данните на SensorTower нормално са точни, само че би трябвало да се има поради, че сумата не е доказана от Blizzard и може да е доста друга.

Със сигурност обаче към компанията са потекли обилни суми от Diablo Immortal, откакто на 25 юли играта най-сетне започва и на китайския пазар.
 Магазинът, в който можеш да харчиш същински пари. Магазинът, в който можеш да харчиш същински пари.
Финансовият триумф на играта обаче произлиза от хипотетичния P2W модел, поради който тя е подложена на критика. Казано в резюме, в Immortal можеш да плащаш за шанса да ти се паднат значими за високо развиване на героя ти детайли.

Това провокира доста неодобрение измежду играчите по света, а в Нидерландия и Белгия стартирането на играта даже беше анулирано, така като управляващите решиха, че тази комерсиална система има хазартен детайл.

Президентът на Blizzard Майк Ибара обаче отбрани играта против рецензиите.

" Когато приказваме за монетизация, на най-високо равнище [разговорът беше]: " Как да дадем гратис Diablo преживяване на стотици милиони души, в което те да могат да вършат безусловно 99,5% от нещата в играта? ", изяснява той.

По думите му монетизацията - т.е. моментът, в който играчите стартират да дават пари на компанията за
бонуси - идва на финалния стадий.

" Философията постоянно беше водещото да бъде популярен геймплей и да подсигуряваме, че стотици милиони души могат да минат цялата акция, без да харчат нищо ", споделя Ибара.

Колкото и да е смотан моделът за монетизация в Diablo Immortal и съгласно самите нас, би трябвало да признаем, че президентът на компанията е прав за едно - акцията може да се мине напълно умерено, без да даваш никакви пари. Проблемът с потребността от инвестиция идва, в случай че играчът се стреми към най-високи достижения и не желае да се отхвърля от Immortal след месец.

Нашият образец за последното може да прочетете тук:

Blizzard все отново настояват, че " огромно болшинство " от играчите не са плащали за нищо в играта.

По-интересно е друго - съгласно компанията 50% от играчите на Diablo Immortal за пръв път играят игра на Blizzard.

Последното е доста значим факт, тъй като значи, че опитът на компанията в областта на мобилните игри е дал резултат (особено с гратис, най-малко първоначално, заглавие).

Това няма по какъв начин да не докара до още мобилни игри от компанията, така като пазарът за мобилни игри е изкушаващ даже за колос като Blizzard.

Само че няма да е World of Warcraft

И тук стигаме до забавната информация от " Блумбърг ", съгласно която Blizzard са прекратили създаването на нова мобилна игра по World of Warcraft.

Играта се разработваше от китайската компания NetEase, която има роля за основаването и на Diablo Immortal.

Според информацията на изданието играта е имала кодово наименование Neptune и е трябвало да бъде мобилна всеобща мултуплейър онлайн игра (MMO), действието в която да се развива в друг времеви срок от този на " същинския " WoW.

Екипът от NetEase в размер на 100 души, който е работил по играта в продължение на три години, е бил разхлабен, а като причина се акцентира спор в изискванията сред китайската компания и Blizzard.
КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg