Диабетът е болест, която се дължи на неизправност на панкреаса,

...
Диабетът е болест, която се дължи на неизправност на панкреаса,
Коментари Харесай

Следете тялото си за необичайни признаци на диабет

Диабетът е болест, която се дължи на нередовност на панкреаса, който не създава задоволително инсулин или липса на реакция към него. В резултат на това човешкото тяло не може да преработва захарта в сила. Инсулинът е хормон, секретиран от панкреаса, който подтиква клетките да всмукват глюкозата и да я трансформират в нужната за действието им сила. Когато клетките не всмукват задоволително глюкоза, тя се натрупва в кръвта (хипергликемия), което води до затруднения в сърдечно-съдовата, нервната и други системи.

Захарният диабет има голям брой разновидности, само че най-разпространените форми са 3:

Захарен диабет вид 1: дължи се на неспособността на тялото да създава инсулин.

Захарен диабет вид 2: дължи се на неспособността на клетките да реагират на инсулин, от време на време в комбиниране с намалено произвеждане на хормона.

Гестационен диабет: демонстриращ се по време на бременност.

Признаците на диабет вид II включват загуба на тегло, възприятие на отмалялост и повече от нормалното уриниране. Но също по този начин е рискова и незадоволителна централизация на глюкоза в кръвта, чийто признак е извънредно чувство за изтръпване към устата.

Симптом на ниска глюкоза

Както се уточни нагоре, симптом на диабет е чувство за изтръпване към устата. Това може да е един от първите предупредителни сигнали за ниски кръвни равнища на захарта. Пренебрегваният рисков признак може даже да докара до припадъци или загуба на схващане.

Ако почувствате изтръпване към устните, най-добре е незабавно да ревизирате равнището на кръвната захар и да изядете нещо сладко, когато е прекомерно ниска. Това положение е породено от неналичието на глюкоза, която е главният източник на сила за човешкото тяло. Това положение се назовава хипогликемия.

Други признаци на хипогликемия

Ниската централизация на глюкоза постоянно се свързва с диабет. Въпреки това, разнообразни положения (много от които са извънредно редки), могат да причинят липса на захар в кръвта.

Основните характерности на това положение са, както следва: Хората с тежка хипогликемия наподобяват като пияни. Те могат да объркат думи и да се движат несъответстващо. Те са дезориентирани, имат неприятна съгласуваност на придвижванията. Онези, които имат бледа кожа и възприятие на мощен апетит, също могат да бъдат изложени на риск. Струва си да се притеснявате, в случай че говорите постоянно по време на сън.

Други предупредителни признаци включват тремор, изпотяване, разширени зеници и тревога. Ако не вземете ограничения, хипогликемията може да аргументи ненормално държание, загуба на схващане и даже зрително увреждане. Аритмия, високо кръвно налягане, гадене, повръщане, зашеметяване, главоболие, респираторни нарушавания също са вероятни.

Диабетиците или хората с повтаряща се хипогликемия се нуждаят от незабавна помощ, в случай че имат тежки признаци или загуба на схващане.

Класически признаци на диабет

постоянно уриниране, изключително през нощта;

умора;

жажда;

бърза загуба на тегло без забележима причина;

сърбеж към половите органи.

Диабетът е положение, което оказва въздействие върху ежедневния живот на човек. Заради него може да се наложи да измененията диетата си, да приемате постоянно медикаментите и да се изследвате. Контролирането на кръвните равнища на кръвната захар е доста значимо, защото диабетиците са изложени на по-голям риск от някои животозастрашаващи затруднения, в това число сърдечни и бъбречни болести. По тази причина те би трябвало постоянно да ревизират кръвното си налягане. /Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР