Дезинформация и конспиративни теории - заради подобно съдържание YouTube блокира

...
Дезинформация и конспиративни теории - заради подобно съдържание YouTube блокира
Коментари Харесай

Напрежение между Русия и Германия, след като YouTube блокира немскоезични профили на RT


Дезинформация и тайни теории - поради сходно наличие YouTube блокира каналите на немскоезичната редакция на RT. От Русия заплашиха със наказания и упрекнаха Германия в " медийна война ".

Германия ни разгласи " медийна война ". Това съобщи основната редакторка на телевизионния канал RT Маргарита Симонян. Причината за острото ѝ изявление е фактът, че немскоезиковите канали на съветската държавна телевизия в YouTube бяха блокирани. Германската редакция на RT счита, че е погрешно упрекната и сега обмисля какви правни стъпки може да предприеме. Немските канали на RT са имали 600 хиляди клиенти в YouTube.

Редакцията предлага
Причината е разпространение на погрешна информация за пандемията

Външното министерство в Москва заприказва за " невиждана осведомителна офанзива, осъществена с явно толериранe, в случай че не и по гледище на немската страна ". Доказателства за тези обвинявания не бяха предоставени. В същото време Министерството на външните работи заплаши с контрамерки против немските публицисти в Русия.

На питане на Дъждовни води от YouTube дадоха отговор, че немските канали на RT неведнъж са нарушавали разпоредбите за прилагане на платформата. Заради разпространението на погрешна информация по отношение на пандемията от медията са получили предизвестие и опцията за качване на нови видеоклипове е била прекратена. От RT са решили обаче да употребяват различен собствен канал за задачата. Затова най-после достъпът и до двата профила е бил стеснен.

По информация на ТАСС, в случай че решението не бъде анулирано, съветският медиен регулатор " Роскомнадзор " заплашва Гугъл, чиято благосъстоятелност е и YouTube, с наказване до 1 милион рубли или към 12 хиляди евро. При наново нарушаване санкцията може да нарасне тройно.

Западът преглежда RT като пропагандна машина на Кремъл

Каналът RT, който преди се наричаше Russia Today ( " Русия през днешния ден " ), разказва себе си като " самостоятелна организация с нестопанска цел, финансирана от обществения бюджет на Руската федерация ". RT цели да разшири обсега си в Германия и работи по основаването на телевизионна стратегия на немски език. Стартът беше плануван за декември. Но медията по този начин и не се снабди с нужното позволение. Опитът то да бъде получено през Люксембург също се провали.

За да могат да излъчват на територията на Германия, телевизионните канали би трябвало да разполагат с лиценз. RT все по-често се преглежда от Запада като средство за агитация на Кремъл. Основното обвиняване е, че по поръчка на Москва телевизионната стратегия популяризира тайни теории и дезинформация. Към момента немският канал на RT предлага своето съдържа единствено онлайн посредством обществените мрежи Фейсбук, Instagram, а до неотдавна и YouTube.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР