Дейвид Уестън, вицепрезидент на Microsoft, отговарящ за сигурността на операционната

...
Дейвид Уестън, вицепрезидент на Microsoft, отговарящ за сигурността на операционната
Коментари Харесай

Microsoft започва използването на програмния език Rust в ядрото на Windows 11

Дейвид Уестън, вицепрезидент на Microsoft, отговарящ за сигурността на операционната система Windows, в отчета си на конференцията BlueHat IL 2023 показа информация за развиването на механизмите за сигурност на Windows. Наред с другите неща той загатна за напредъка в потреблението на езика Rust за възстановяване на сигурността на ядрото на Windows. Той съобщи също така, че кодът на Rust ще стартира да бъде добавян към ядрото на Windows 11 може след няколко седмици.

Сред главните претекстове за потреблението на Rust са обезпечаването на средства за безвредна работа с паметта и работата за понижаване на грешките в кода. Първоначалната цел е да се заменят някои вътрешни видове данни на C++ с еквивалентни видове, предоставяни в Rust. В настоящия си тип към 36 000 реда код Rust са готови за включване в ядрото. Тестването на системата с новия код не сподели понижаване на продуктивността в PCMark 10, а при някои обособени проби новият код работи даже по-бързо.

Първата област от имплементацията на Rust бе кодът DWriteCore, който обезпечава анализ на шрифтовете. В плана, чието пренаписване лиши шест месеца, участваха двама разработчици. Прилагането на новата имплементация, пренаписана на Rust, усъвършенства продуктивността на генерирането на глифове за текст с 5-15%. Втората област на потребление на Rust бе имплементацията на вида данни REGION в GDI (Graphics Driver Interface) на Win32k. Компонентите на GDI, пренаписани в Rust, към този момент сполучливо минават всички проби при потребление в средата на Windows и се чака новият код скоро да бъде включен по дифолт в тестовите компилации на Windows 11 Insider. Други достижения, свързани с Rust, включват превод на обособени систематични извиквания на Windows на този програмен език.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР