Дейвид Фишеров спечели сребърния медал в изтласкването в категория 102

...
Дейвид Фишеров спечели сребърния медал в изтласкването в категория 102
Коментари Харесай

И Дейвид Фишеров с медал от европейското по вдигане на тежести

Дейвид Фишеров завоюва сребърния орден в изтласкването в категория 102 кг на европейското състезание по повдигане на тежести в съветската столица Москва. Дебютантът ни направи три доста положителни опита в изхвърлянето - 160, 165 и 168 кг, до момента в който другият ни представител в категорията Васил Маринов стартира без проблем със 167, по-късно не сполучи на 172 и 173 кг. Това им отреди надлежно 6-о и 7-о място преди паузата.

В изтласкването Дейвид стартира от 205, по-късно мина с лекост и през 210 и изиска 213 за среброто в общото класиране. Не съумя и това го подреди четвърти в дуела с 378 кг, само че пък към този момент си бе обезпечил среброто в изтласкването с 210 кг. Междувременно Васил Маринов подвигна 200 кг, по-късно получи потрес на 208, само че в последния си опит се събра на същата тежест и по този начин с дуел 375 кг приключи шести в крайната класификация.

Шампион с дуел 390 кг е арменецът Самвел Гаспарян, среброто с 10 кг по-малко заслужи неговият съотечественик Арсен Мартиросян, а бронзът бе за азера Дадашбайли с 379 кг. Ден преди края на европървенството нашите щангисти остават отпред в класирането по народи с три златни, един сребърен и един бронзов медала в дуелите, след купите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, вторите места на Ивана Петрова и Карло Насар и бронзът на Валентин Генчев. Нашите са отпред и в общото нареждане по всички оценки в придвижванията към този момент с 8 златни, 6 сребърни и 3 бронзов медала.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР