Действията на турското правителство ще стимулират медицинския туризъм. Наскоро въведеното

...
Действията на турското правителство ще стимулират медицинския туризъм. Наскоро въведеното
Коментари Харесай

Турция стимулира медицинския туризъм

Действията на турското държавно управление ще подтикват медицинския туризъм. Наскоро въведеното освобождение от Данък добавена стойност изключително оказва помощ на Турция да вземе преднина пред своите противници в тази сфера, съобщи пред Анадолската организация финансовият министър Начи Агбал.
Посредством закона, гласуван от Народното събрание в края на март, освобождението от Данък добавена стойност влиза в действие за чужденците, които се подлагат на превантивна медицина, идват в Турция за диагностика и рехабилитационни процедури в медицински заведения, упълномощени от здравното министерство.
Здравният туризъм и обвързвания с минерални извори се радва на поддръжката на управляващите през последното десетилетие, за което управляващите са приели рамкова тактика до 2023 година
" Ще стартираме използването на нов правилник за поощряване на частните вложения. Ще предложим спомагателни тласъци на частни компании за техните вложения в здравния туризъм ", сподели министърът.
Той също по този начин уточни желанието за сключване на контракти с задгранични социалноосигурителни институции в опит да привлекат повече непознати жители и възрастни хора за здравни грижи в Турция, съобщи БГНЕС.
През последните години Турция се е трансформирала в известно направление за здравни туристи за интервенции по присаждане на коса, сърдечна хирургия и пластични интервенции. Повечето от тези пациенти идват от централноазиатски републики на някогашния Съветски съюз, Грузия, Гърция, Босна и Херцеговина и разнообразни арабски страни.
Целта на държавното управление в Анкара е към 2023 година годишните доходи от здравен туризъм да бъдат към 20 милиарда $. Страната се стреми годишно да бъде посещавана от 1,5 млн. здравни туристи и 1 млн. души, идващи за посещаване на курорти с минерална вода.
Министерствата на опазването на здравето и туризма подписаха протокол за съдействие за налагането в чужбина на Турция като център по опазването на здравето.
В момента Турция е на седмо място в света по брой на посетителите, привличани от геотермални източници. Целта им е до 2023 година да се изкачат с пет места в класацията.
През предходната година през турски лечебни заведения са минали 433 000 задгранични здравни туристи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР