Действията на правителството са последователни и съобразени с епидемичната обстановка

...
Действията на правителството са последователни и съобразени с епидемичната обстановка
Коментари Харесай

Областният управител на Варна: Ще можем да гласуваме без зелен сертификат!

 Действията на държавното управление са поредни и съобразени с епидемиологичната конюнктура и с избора, който вършим към този момент повече от година, това заяви Областния шеф Марио Смърков през днешния ден на брифинг в Областа управа- Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

Трябва ли да бъдат имунизирани членовете на секционните изборни комисии за изборите и претендентите за народни представители, разяснява Цеца Янкова, основен секретар на РЗИ.

" Тази опция им беше предоставена преди, тя не е отпаднала и в този момент, само че като член на изборна секционна комисия всяко едно лице има право да направи своя избор. То е дали да бъде със сертификантна ваксина или да бъде със съотвения различен зелен документ антигенен тест или ПСР тест, защото неговото присъединяване в това мероприятие е лимитирано в някакъв времеви интервал. Така би следвало да бъде. Вече самия член на изборната комисия би трябвало да направи своя избор ", отговори Янкова.

По-късно през днешния ден на брифинг на ЦИК стана ясно, че членовете на изборни комисии ще могат да вземат участие без зелен документ. 

На въпросът дали същите условия се отнасят до гласоподавателите, които влизат в стаята да гласоподават, специалиста изясни:

" Не, няма безусловно никакви ограничавания по отношение на гласоподавателите. Единствено и единствено би трябвало да си носят персонални защитни средства. В един народен мащаб няма по какъв начин да се вкара тъй като това би довело до дискриминация и опорочаване на изборите. Да отидеш на концерт е твоя воля, само че правото на глас е конституционно предпазено право и няма по какъв начин то да бъде лимитирано, отговори основният секретар на РЗИ- Варна ".

Областният шеф разяснява, че за интервала 11-17 октомври са осъществени 1332 инспекции на заведения за публично хранене, търговски обекти, лечебни заведения, бензиностанции и други Издадени са общо 216 наставления, протоколи, разпоредби и са формирани 13 акта. От тези 13 акта, 11 са на нощни заведения за работа след 23:00 часа.

Повече вижте във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР