Действията на Европейският съюз да запази милиарди дози ваксина срещу

...
Действията на Европейският съюз да запази милиарди дози ваксина срещу
Коментари Харесай

Лекари без граници обвиниха ЕС, че лишава от равен достъп до ваксина

Действията на Европейският съюз да резервира милиарди дози ваксина против за своето население препятства равноправния достъп до имунизиране в света. С такава позиция излезе през днешния ден филантропичната организация „ Лекари без граници ” (MSF).
Европейски Съюз е резервирал милиарди дози за себе си, блокирайки световния обективен достъп, се отбелязва в позицията. В началото на пандемията „ водачите на Европейския съюз набелязаха смели цели, които дадоха вяра за световен отговор ” в битката против COVID-19, настояват от организацията.
Става въпрос за това, че имунизациите против ковид би трябвало да се преглежда като „ универсално взаимно богатство ”, прозвучаха апели за всеобщото им произвеждане в света.
„ За страдание, дейностите на Европейски Съюз са в несъгласие с тези амбициозни задания и от време на време затруднява други страни да поемат контрола над пандемията ”, се споделя в позицията н MSF.
Във връзка с това се приканва Европейски Съюз да облекчи „ предаването на технологиите в региона на опазването на здравето и имунизациите на европейските фармацевтични компании на производители в страни с ниски и междинни приходи.
От „ Лекари без граници ” чакат на идната среща на водачите на страните от Европейски Съюз на 25-26 февруари „ незабавни дейности за насърчаването световния достъп до имунизациите ”.
„ Стратегията на Европейски Съюз за производството на ваксини в Европа сега не може да задоволи потребностите на Европейски Съюз, какво остава за търсене в международен мащаб ”, съобщи интернационалният президент на MSF Кристос Кристу.
„ Евросъюзът носи политическата отговорност да обезпечи и да позволи на всяка страна да създава свободно главните средства, изключително на ваксини, за надзор над тази невиждана пандемия ”, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР