Действащият участък от Линия 3 на софийското метро ще бъде

...
Действащият участък от Линия 3 на софийското метро ще бъде
Коментари Харесай

Софийското метро без пътници по Линия, возят ги с автобуси

Действащият сектор от Линия 3 на софийското метро ще бъде затворен за пасажери през днешния ден и те ще се придвижват с обезпечени заместващи рейсове.

Причината е, че в действителни условия ще се извършат софтуерни съоръжения, настройки и тестови тествания на общите системи за ръководство и сигурност на настоящия сектор от Линия 3 и новото трасе на метрото от метростанция „ Овча купел “ до метростанция „ Горна баня “, което следва да бъде въведено в употреба. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Затварянето на сектора за жители е в сходство с практиката при разширението на автоматизирани системи за ръководство в метрополитените и по експлицитното условие на компанията реализатор „ Сименс “.

Общият програмен продукт на системите за ръководство и сигурност на двата сектора от третата метролиния, е създаден и тестван в базите на изпълнителя в Германия. Аналогични процедури са изпълнени през 2020 година по отношение на употребата на настоящия централен сектор от Линия 3 на метрото в София.

Ще бъдат тествани и нужни функционалности за общото трасе, като автоматизиран вход и излаз от депото в посока ж.к. „ Овча купел”, което не може да стане в естествен експлоатационен режим на работа на настоящия сектор.

Резултатите от тестванията ще послужат за узаконяване на системите за безвредно ръководство на придвижването по цялата трета линия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР