Действащият емир на Дубай и премиер на Обединените арабски емирства,

...
Действащият емир на Дубай и премиер на Обединените арабски емирства,
Коментари Харесай

Емирът на Дубай ще плати 728 млн. долара на бившата си съпруга

Действащият емир на Дубай и министър председател на Обединените арабски емирства, шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, беше наказан да заплати на някогашната си брачна половинка принцеса Хая повече от 728 млн. $ в едно от най-големите бракоразводни каузи, постановявани в миналото от съд в Обединеното кралство, съобщи CNN.

Средствата ще бъдат употребявани за покриване на разноските по сигурността на принцесата до края на живота ѝ, както и за разноските за двете деца на двойката – Джалила и Зайед, с предплатено заплащане в размер на 333 млн. $, дължими през идващите три месеца.

Шейх Мохамед би трябвало да заплаща и годишните разноски за сигурност на двете си деца до края на живота им или до издаване на нова правосъдна заповед.

В документално решение, оповестено във вторник, съдията по делото откри, че най-голямата опасност, пред която са изправени принцесата и нейните наследници, е от „ самия шейх Мохамед, а не от външни източници “.

Изводът е изработен по отношение на „ акцията “ на шейха за заплашване против принцеса Хая, в това число „ способността му да употребява софтуера Pegasus, който е наличен единствено за държавни управления “, с цел да шпионира дамата и нейния личен състав. Това разобличаване се появи в правосъдни документи през октомври. Други детайлности за брачния живот на принцесата и шейх Мохамед бяха разкрити в писменото решение, в това число доказателства, че тя е платила на четирима чиновници по сигурността към 8,8 млн. $, с цел да мълчат за спекулация, която имала с един от тях.

Споразумението по развода бележи последния стадий от дългогодишната борба сред фамилията, по време на която Върховният съд на Обединеното кралство дефинира, че шейх Мохамед е употребявал своето „ голямо благосъстояние, политическа мощ и интернационално въздействие “ в опит да тормози принцеса Хая.

В настрана решение, издадено през март 2020 година, се заключава, че шейх Мохамед преди този момент е провел отвличането на две от дъщерите си и ги е върнал принудително в Дубай, където ги е държал срещу волята им.

По-рано тази година стана ясно, че една от тях – принцеса Латифа, е изпратила секрети видеа до свои другари в обвинявания към татко си и изказвания, че той я държи като „ пленник “ и тя се опасява за живота си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР