Деймиън Лилард ще преподпише с Портланд, получавайки възможно най-изгодната сделка

...
Деймиън Лилард ще преподпише с Портланд, получавайки възможно най-изгодната сделка
Коментари Харесай

Супермакс: Лилард и Портланд си стискат ръцете за $191 млн.

Деймиън Лилард ще преподпише с Портланд, получавайки допустимо най-изгодната договорка - $191 милиона за интервал от четири години, оповестява Yahoo Sports. Гардът на Трейл Блейзърс ще може да постави подписа си под така наречен супермаксимален контракт, стига да попадне в един от трите най-хубави тима на сезона, което напрактика е просто въпрос на време.

Лилард има контракт с клуба от Орегон за още два сезона, а общата му стойност е $62 милиона. Разбирателството за нов договор ще значи, че Дейм ще бъде състезател на Блейзърс в идващите шест сезона и ще остане в тима до 34-годишна възраст.

Баскетболистът бе определен под №6 в Драфта през 2012 година и като експерт е защитавал само цветовете на настоящия си тим. Бившият състезател на колежанския Уибър Стейт е четирикратен участник в Мача на звездите, през 2014 година бе определен в третия най-хубав тим на сезона, през 2016 година попадна във втория алегоричен най-хубав отбор на акцията, а през предишния сезон направи още крачка напред и бе определен в първия подобен.

През сезон 2018/2019 той изигра 80 мача в постоянния сезон (25.8 точки, 6.9 асистенции (личен рекорд), 4.6 битки и 1.1 отнети топки), както и 16 дуела в плейофите (26.9 точки, 6.6 асистенции, 4.8 битки и 1.7 отнети топки).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР