Деветото издание на традиционния детски празник Здравей, лято! край националния

...
Деветото издание на традиционния детски празник Здравей, лято! край националния
Коментари Харесай

Над 1000 се събират за детски празник край уникално светилищ...

Деветото издание на обичайния детски празник " Здравей, лято! " край националния исторически обект Светилището на нимфите и Афродита до димитровградското село Каснаково ще се състои на 5 юни. Фестивалът ще бъде отдаден на екологията. Той се подновявя след едногодишно спиране поради епидемиологичната конюнктура.. Очакваме над 1000 души на празника. Това заяви на общинският консултант в Димитровград от Коалиция " Движение дружно за смяна " Калина Монева. Групата в локалния парламент е създател и уредник на празника, като през годната всеки консултант от обединението подарява част от месечното си заплащане за самодейността.

Мотото на веселието и игрите ще бъде " Как да обичаме планетата ", посочи Монева. ​Децата ще ​могат да покажат умения на " Сцена на гениите " с водеща актрисата Тянка Господинова. Подготвен е куклен театър " Добрите бобри ". Концерт ще изнесе фолклорната група на Стефка Иванова от Езикова гимназия " Д-р Иван Богоров " в Димитровград, а децата ще бъдат подготвени на два танца.

Аниматори от Стара Загора в костюми на приказни герои ще забавляват скучаещите.

Осигурен е и безвъзмезден превоз, който ще тръгне на посочената дата от автогарата в Димитровград в 9.30 часа.​



Обучение в национални занаяти, приложни изкуства и изобразяване ще оферират няколкото спонтанни работилнички. В звук с тематиката на празника ще бъде и изработването на костюми и кукли от отпадъчни материали и беседата " Как да обичаме планетата ".



Традиционно няма да липсват и спортните надпревари с награди, а за всички са обезпечени минерална вода, закуски и сладолед. Ще бъдат раздадени и безвъзмездни тениски с надпис " Аз обичам Каснаково ", добави кметът на селото Тодор Атанасов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР