Деветото издание на RADAR festival beyond music започва днес във

...
Деветото издание на RADAR festival beyond music започва днес във
Коментари Харесай

RADAR festival beyond music 2022 започва днес във Варна

Деветото издание на RADAR festival beyond music стартира през днешния ден във Варна. Вече 9 години фестивалътни придвижва на вълните на музиката и ни води в нови светове оттатък нея. В тридневното морско странствуване от през днешния ден до 7-ми август 2022, Варна ще посрещне вълнуващи европейски джаз експериментатори и мултидисциплинарни актьори. За своето 9-то издание, уредниците са подготвили повече от вълнуваща стратегия, която ще показа рисковани подходи в музиката, без значение дали става дума за импровизационна музика или авангарден джаз, пробна електроника, аудиовизуални осъществявания или звуково изкуство.

Фестивалът открива на 5-ти август в концертната зала на Градската художествена изложба, след което съществена локация ще бъде открития двор на Археологически музей, където публиката ще бъде поканена да се освободи от своите понятия за изкуство, с цел да бъдат те тотално преобразени от мощния заряд на музиката, експериментираща с непредвидени артистични форми.

Първата фестивална вечер ще сервира необикновено джазово въодушевление с изключителния украински пианист и композитор Вадим Неселовски, чиито произведения са свирени от джаз величия като Ранди Брекър, Антонио Санчес, Джулиан Лаге и Гари Бъртън.

Събота, 6-ти август, ще стартира с напълно новия план EGO-D с композиции и звукови пейзажи онлайн по едно и също време на барабани, пиано и синтезатор на добре познатия на варненската аудитория барабанист Йенс Дупе. След това различното електронно дуо Desperate Daughters ще подарят на посетителите едночасово неповторимо ъндърграунд звучене.

Втората фестивална вечер ще приключи с брилянтния план hex/A на френския мултидисциплинарен актьор Алекс Ожие, сплотяващ електронна музика, генеративни визуализации, лазерна проекция.

Уникалния и многостранен план Multiverse на двамата английски мултиинструменталисти Иво Нийм и Джим Харт ще открие последната вечер на 7-ми август. Дуото ще размие всевъзможни музикални граници с електронен фрий джаз, груув и електроника.

Любителите на джаза ще имат опция да чуят в третата вечер още най-новата колаборация ТРАНСФОРМАЦИИ на братята Димитър и Нейко Бодурови и електронния продуцент Иван Шопов, в която трансформират насъбрани хрумвания и свободните импровизации в сложни звукови текстури. Специален посетител на триото ще бъде Теодосий Спасов.

Деветото издание на RADAR ще закрие холандският звуков и образен актьор Алберт ван Аббе със своите звукови архитектури, изпълнени с фамилиарност, сензитивност и движение; пространства, в които можеш да се изгубиш и в същото време да намериш себе си.

RADAR е на първо място платформа за шерване на новаторски хрумвания, по тази причина фестивалът постоянно предлага забавна съпътстващата стратегия. Тази година са включени две завладяващи работилници: Електроника и мултимедия с Алберт ван Аббе, в който публиката ще опитва с реформаторски техники и принадлежности, които интегрират звукова и образна среда. Във втория уъркшоп Иво Нийм ще показа своята пристрастеност и знания за комплексните индийски ритми и тяхното използване в подтекста на модерния джаз.

Подробности и вести към фестивалната програмата следете на уеб страницата на самодейността:, както и на страниците на фестивала във и Instagram.

Билети могат да бъдат закупени онлайн от формалния уебсайт на фестивала. Гостите на RADAR ще имат опция да избират сред еднодневни билети, билети за целия фестивал, както и за обособените концерти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР