Деветото издание на международния офроуд маратон Balkan Offroad стартира утре

...
Деветото издание на международния офроуд маратон Balkan Offroad стартира утре
Коментари Харесай

Balkan Offroad 2019 стартира утре в Самоков

Деветото издание на интернационалния офроуд маратон Balkan Offroad започва на следващия ден с публична гала в центъра на град Самоков. Най-голямото офроуд премеждие на Балканския полуостров притегля над 100 машини от всеки клас – мотоциклети, ATV-четириколки, бъгита джипове и камиони. Екипажите от цяла Европа и даже Азия, ще се впуснат в едноседмичен рисков тест, който ще подложи на тестване волята и духа на хората, както и издръжливостта на техниката.

И тази година, някои от най-хубавите български офроудъри ще премерят сили с съперници от съвсем всички европейски страни, плюс Израел и Казахстан. Основно, родните представители ще са съсредоточени в класа на крос-кънтри колите, където ще забележим няколко първенеца от досегашните издания. Своята купа ще пази миналогодишният първенец Константин Чолаков (Toyota), който ще се бори с спечелилия от 2012 година Десислав Славчев (Mercedes), само че и с доста мощни съперници от Германия, Холандия и Франция.


В класа на SSV-бъгитата, първенецът от 2015 година Цанко Цанков (Can Am) ще би трябвало да преодолее конкуренцията на съвсем 30 противници, в опит да повтори триумфа си. Големи имена се чакат също и при мотоциклетите.

Официалният старт на Balkan Offroad 2019 ще бъде на следващия ден – събота, 14 септември пред спортната зала в град Самоков от 13 часа на обяд. На стартовата арка, с изключение на приветстване на участниците в интернационалния маратон, ще бъде отдадена почит на някои от ветераните и доайените на българския офроуд, в наличието на публични лица. Ще бъде почетен и празникът на пожарникарите, с присъединяване на локалните звена на празника.



Жителите и гостите на планинския град, както и почитателите на офроуда от цялата страна са добре пристигнали на церемонията, както и на шоуфинала на първия ден, към 15 часа следобяд в село Говедарци.

След една изтощителна седмица и над 2000 километра, идващия петък – 20 септември, на брега на Черно море ще станат ясни и първенците в Balkan Offroad 2019.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР