Деветото издание на единствената по рода си регата Varna Channel

...
Деветото издание на единствената по рода си регата Varna Channel
Коментари Харесай

Утре стартира най-красивата българска регата Varna Channel Cup


Деветото издание на единствената по рода си регата Varna Channel Cup ще се организира във Варна сред 8-11 юни. Най-зрелищното ветроходно съревнование в България още веднъж ще приближи оптимално спинакери и аудитория в морска конкуренция, включваща гонка в канала на варненското езеро.

 Деветото издание на единствената по рода си регата Varna Channel Cup ще се организира във Варна сред 8-11 юни и за наслада на варненци и посетители на града, още веднъж ще направи срещата с морския спорт интимна и запаметяваща се. Събитието, което всяка година събира от ден на ден участници и почитатели на килото ветроходство ще предложи зрелищен театър на ветрилата с емблематичната си канална гонка.

 Това е единствената в България регата, включваща гонки канал-езеро – факт, който разрешава яхтите да минат в непосредствена непосредственост до брега и екипажите да бъдат на една ръка разстояние от публиката. Този вид регати са изключителна атракция и развлечение за цялото семейство, позволявайки директен контакт с екипажите и оптимално близко наблюдаване на яхтите, задвижвани от естествените стихии. Зрителите ще могат да се любуват на надпреварата от брега на Аспарухово, пешеходната зона на Варненското пристанище, както и от Морската градина.

 Регатата освен се трансформира с обичана на българската аудитория, само че в никакъв случай не изневерява на феърплея и непрекъснато подвига спортно-техническото равнище. Голяма спортна конспирация се чака сред съперниците от Яхт Клуб ЛЗ Яхтинг 1991 с шкипер Лъчезар Братоев и Ветроходен клуб Понтос. След като яхта Петра, нееднократен първенец на България в своя клас, пострада тежко по време на държавното състезание предходната година, тази година екипажът на шкипер Павел Дуков ще ръководи нова яхта, а точно идентична с тази на ЛЗ Яхтинг 1991. Така феърплей съперничеството към този момент ще се организира при много по-изравнени условия, като това дава обещание да направи регатата още по-интересна за почитателите на ветроходния спорт. Миналогодишният първенец - Яхта Шоколад с шкипер Франсоа Боп, също ще вземе присъединяване и още веднъж ще се бори за купата на варненския канал.

 Пълната стратегия на регатата, специфични посетители и комфортни места за наблюдаване можете да видите в формалната страница на Varna Channel Cup.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР