Деветима членове на БСП обявиха напускането на редовете на партията

...
Деветима членове на БСП обявиха напускането на редовете на партията
Коментари Харесай

Ръководството на БСП

Деветима членове на Българска социалистическа партия оповестиха напускането на редовете на партията и видинската Общинска организация остана без управление. Решението и претекстовете си те оповестиха на конференция през днешния ден в пресклуба на Българска телеграфна агенция във Видин.

В конференцията участваха Димитър Велков , ръководител на Областния съвет на Българска социалистическа партия и на видинската организация на социалистите, и Борислав Василев, заместител ръководител на Общинската организация на Българска социалистическа партия. 

Димитър Велков прочете пред публицисти позицията на напусналите партията членове, под която те са положили своите подписи и са заявили, че приключват участието си в Българска социалистическа партия по лично предпочитание. Като главен претекст те са показали „ дълбокото разминаване сред програмата и задачите на Българска социалистическа партия и провежданата от националното управление политика “.

Според напусналите, вследствие на водената от централното управление на партията политика, се е „ обезличила идейната еднаквост на Българска социалистическа партия “ и тя се е трансформирала „ от всеобща партия, която сплотява съидейници, в лидерска партия, подчинена на угаждане на персоналните цели и упоритости на стеснен кръг хора “, „ от огромна лява партия на България Българска социалистическа партия се е трансформирала в дребна четвърторазрядна “.

В позицията още напусналите, заявяват, че са несъгласни с острата борба на управлението на Българска социалистическа партия с президента, „ която е лишена от всякаква политическа логичност и която явно обслужва ползи по дестабилизация на страната “.

Димитър Велков, разгласи, че в последните години е реалност организационният разпад на партията и разтрошаване на Общинската партийна организация във Видин, основаване на успореден център, отвън законно определените органи и отнемане на Видинската партийна организация от уставно финансиране.

Декларацията приключва, че напусналите членове „ не виждат в лицето на Нинова и групата ѝ политически морал и идейна посока за реализиране на левите хрумвания. Българска социалистическа партия загуби образа и демократичността си, трансформира се в лидерска партия и скоро хората ще дадат още веднъж тежката си оценка “, считат напусналите.

Борислав Василев, сподели пред публицисти, че вземането на решението за овакантяване на Българска социалистическа партия е било изключително тежко за всичките деветима членове. Защото те са трето потомство социалисти, закърмени с концепциите на  партията, които са отстоявали и отстояват в своя умишлен живот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР