Девет молитвени дома и джамии са били затворени във Франция

...
Девет молитвени дома и джамии са били затворени във Франция
Коментари Харесай

Френските власти затвориха джамии

Девет молитвени дома и джамии са били затворени във Франция в последните седмици, заяви министърът на вътрешните работи на страната Жералд Дарманен, представен от Франс прес.

Девет от 18-те места за молитва, подложени на изключително засилено наблюдаване, са затворени, написа в Туитър министърът.

"Извършваме решителна акция против ислямския фракционизъм ", добави Дарманен, който на 2 декември предходната година разгласи масирана интервенция и инспекции на 76 джамии.

Повечето се намират в парижкия регион, е декларирал източник от обкръжението на министъра, потвърждавайки информация във в. "Фигаро ".

Законопроектът, "засилващ спазването на правилата на републиката " и ориентиран против радикализма, ще бъде показан за разглеждане на депутатите в специфична комисия в Националното заседание в понеделник, преди от 1 февруари да бъде дебатиран в Народното събрание.

Тази заран се чака вътрешният министър да се срещне с ръководители на трите съществени течения във Френския съвет на мюсюлманското изповедание, с цел да се опита да смекчи вътрешните им различия по плана за промяна на исляма във Франция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР