Девет души са атакували дома на Красимир Каменов - Къро,

...
Девет души са атакували дома на Красимир Каменов - Къро,
Коментари Харесай

Къро е разстрелян от упор, намерен с вързани зад гърба ръце, стегнати със свински опашки

Девет души са атакували дома на Красимир Каменов - Къро, който беше разстрелян в четвъртък сутринта в дома си в Кейптаун дружно със брачната половинка си, телохранителя и бавачката на децата им. Нападателите са били с подправени униформи на американската работа за битка с наркотрафика ДЕА, оповестява “24 часа ”.

 

Загиналият телохранител се споделя Дидо. Личната защита на Къро се е сменяла през месец, като за задачата мъжете са пътували до РЮА, а по-късно са се прибирали у нас.

 

В четвъртък сутринта охранителят е откарал децата на Къро до учебното заведение с бус. Когато се е прибирал в имението, вратите в двора са се отворили. Точно в този миг убийците нахлуват с тежък брониран джип, блъскайки буса във вътрешността в двора и помитайки вратата. След това бързо откриват целите и ги разстрелват.


Трупът на Къро е открит с вързани зад тила ръце, стегнати със свински опашки.

Съпругата му, икономката и телохранителят били закопчани с белезници, оповестиха медиите в Кейптаун.

 

Униформите на ДЕА изясняват и за какво Каменов и околните му са се оставили да бъдат вързани и закопчани. След това, проснати по очи, са разстреляни от упор.

 

Интересното е, че макар събарянето на входната врата съседи на Каменов описват, че не са чули нищо. Смята се, че убийствата са били осъществени с оръжие със заглушител. От полицията в Кейптаун не разкриват детайлности за закононарушението. Знае се единствено, че за него няма арестувани.

 

Да оказва помощ в следствието, ще отиде и представител на Министерство на вътрешните работи, заяви вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев. Още преди този момент да стане, основният секретар на ведомството Петър Тодоров е издал заповед и в цяла България се профилактира контингентът, който може да е забъркан по някакъв метод с убийствата.

 

Каменов, по прякор Къро, е търсен от българските управляващи по съмнение в закани за ликвидиране, изнудване и ликвидиране.

Твърди се, че е поръчал убийството на някогашен служител на реда от Лозенец.

Според Радио България прокуратурата упреква Каменов и в съучастничество в скрит план за дискредитиране на високопоставени магистрати и полицейски чиновници.

Българската национална телевизия заяви, че Министерството на външните работи на страната е удостоверило, че поддържа контакт със съответните управляващи в Южна Африка. Обществената телевизия заяви, че някогашният служител на реда Любомир Иванов е бил убит в София през март 2022 година Двама души са били задържани.

Петър Петров от Столичната дирекция на вътрешните работи съобщи пред телевизионния оператор, че главният претекст, по който работи следствието, са неуредени финансови връзки, само че увери, че става дума за незаконна активност.

До края на предходната година полицията е направила обиски на парцели и хранилища, свързани с предприемача Каменов.

През март 2023 година прокуратурата публично повдига задочно обвиняване на Каменов.

По това време той се е укривал от правораздаването.

 

Полицията на Западен Кейп не е направила никакви арести, свързани с убийствата на Каменов и още трима души.

 

Рейгън Алън, МИК на Западен Кейп по въпросите на полицейския контрол и публичната сигурност, съобщи, че няма никакви детайлности и прикани обществеността да окаже подпомагане на правоприлагащите органи и да даде всякаква информация, с която може да разполага.

 

" Ще наемам комисаря на провинция SAPS да ме осведоми за хода на следствието. Онези, които са направили това ужасяващо закононарушение, би трябвало неотложно да бъдат открити и наказани. Трябва да спрем всички форми на убийства ", съобщи Алън.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР