Девет банки имат желание да отпускат антикризисни кредити на малки

...
Девет банки имат желание да отпускат антикризисни кредити на малки
Коментари Харесай

Девет банки искат да отпускат антикризисни кредити с гаранции от Фонда на фондовете

Девет банки имат предпочитание да отпускат антикризисни заеми на дребни и междинни предприятия, обезпечени от Фонда на фондовете (ФнФ) в отговор на икономическата рецесия, обвързвана с пандемията от COVID-19.

До крайния период на 17 юли 2020 година заявки подадоха Българо-американската кредитна банка, Обединена българска банка, Юробанк България, УниКредит Булбанк, Първа капиталова банка, Токуда банк, Банка ДСК, Търговска банка Д и Райфайзенбанк. Право да аплайват за партньорство имаха всички финансови институции с годен банков лиценз и позволение за даване на заеми.

Общият финансов запас за гаранции, деклариран от банките-кандидати, надвишава бюджета от близо 158 млн. лева, избран от ФнФ за този финансов инструмент. До края на този месец ще бъде подготвен описът с евентуални банки-партньори, които са възможни да подпишат гаранционно съглашение. Целта е новата „ Портфейлна гаранция с таван на загубите за превъзмогване на следствията от COVID-19 “ да бъде налична за крайни получатели през септември 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР