Девет автомобила от описаните тази година превозни средства, излезли от

...
Девет автомобила от описаните тази година превозни средства, излезли от
Коментари Харесай

В Стара Загора премахват автомобили, излезли от употреба

Девет автомобила от описаните тази година транспортни средства, излезли от приложимост, са наложително отстранени от междублокови пространства и общински паркинги в Стара Загора. Това оповестяват от пресцентъра на общинската администрация. Над 90 транспортни средства пък са непринудено предадени в център за разкомплектоване. 

По процедура моторните транспортни средства (МПС) преместването от държавна или общинска благосъстоятелност стартира с връчване на наставление на притежателя, след което тече 14-дневен период, в който е редно автомобилът да бъде отстранен. 

Според нормативната уредба преместването му на друга локация, с изключение на частен парцел или профилирана площадка за разкомплектоване, не стопира към този момент стартиралата процедура.
Общината от време на време провежда дружно с представители на бранш „ Пътна полиция “ и компанията, поддържаща площадката за разкомплектоване, мероприятия по репатриране на отговарящите на критериите коли.  Излезлите от приложимост МПС, които се намират върху общинска или държавна благосъстоятелност не са предадени непринудено от притежателите си в център за разкомплектоване, се транспортират наложително до подобен. Площадката се намира в кв. „ Индустриален “ и за нея дава отговор компания „ ДК Софтрейд “ ЕООД. Дейностите по отнасяне и оползотворяване на този вид коли са в осъществяване на Закона за ръководство на отпадъците и Наредбата за излезлите от приложимост МПС.

Проверки се правят постоянно и по информация на жители, които са забелязали паркирани отдавна коли във очевидно неприятно положение, на които липсват стикери за техническа редовност или са без регистрационни табели. Сигнали могат да се подават на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37,  както и документално или по електронен път.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР