Дева-Мария Драгиева (Академик-София) спечели втория си златен медал от националния шампионат

...
Дева-Мария Драгиева (Академик-София) спечели втория си златен медал от националния шампионат
Коментари Харесай

Златен дубъл на 200 и 400 м за Дева-Мария Драгиева, изненадващ шампион на 200 м при мъжете

Дева-Мария Драгиева (Академик-София) завоюва втория си златен орден от националния шампионат по лека атлетика за мъже и дами в зала, който се организира в столичната  “Асикс Арена ”. След като през вчерашния ден се наложи безапелационно на 400 метра, през днешния ден тя победи безапелационно и на 200 метра, където реализира персонален връх от 24.42 секунди. 

Със сребърния орден на една обиколка се окичи Виктория Георгиева (Локомотив-Русе) с 25.02 секунди. Това е второ отличие за нея от националния шампионат, откакто през вчерашния ден взе бронза на 60 метра. Трета на 200 метра във финала през днешния ден приключи Андреа Савова (Локомотив-Русе) с 25.23 секунди. 
12  Ден 2 Национален шампионат по лека атлетика за мъже и дами в зала 2023 г
Изненадващ победител имаше в спринта на 200 метра при мъжете, където по извънредно безапелационен метод и с персонален връх се наложи Борислав Рапонджиев (ЦСКА-София), който завоюва златото с 21.58 секунди. Сребърното отличие заслужи Венелин Камбуров (Локомотив-Пловдив) с 21.92 секунди, а първенецът на 400 метра от през вчерашния ден Йордан Гюров (Академик-София) този път се подреди трети с 22.08 секунди. 
12  Ден 2 Национален шампионат по лека атлетика за мъже и дами в зала 2023 г
Неговият съотборник Теодор Сопотски, който беше най-бърз  сериите с 21.85 секунди, приключи четвърти във финала. 

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР