Детското отделение в Югозападна болница в Сандански затвори врати и

...
Детското отделение в Югозападна болница в Сандански затвори врати и
Коментари Харесай

Липса на медици затвори детското отделение в болницата на Сандански

Детското поделение в Югозападна болница в Сандански затвори порти и не приема дребни пациенти. Липсват педиатри, които да дават наряди в здравното звено. 

До патовата обстановка се стигна, откакто двама лекари експерти напуснаха работа поради огромното натоварване. Въпреки напъните на общинското управление да избави отделението и да откри педиатри, които да са съгласни да стартират работа към болничното заведение, в събота детското поделение бе краткотрайно закрито. Така майките в Сандански ще би трябвало да разчитат на педиатрите в прилежащата община Петрич.



Закриването на звеното тормози родителите на дребни деца в курортния град , които се сплотиха в идеята да намерят лекари експерти. Ръководството на здравното заведение и на общината стартираха серия от диалози с педиатрите в курортния град . Целта е да се намерят експерти, които да се съгласят да поставят труд и в лечебницата, а освен в доболничната помощ.

Вече търсим интензивно педиатри отвън община Сандански . Надявам се отделението да остане затворено най-късно до края на тази седмица. В момента т ам се лекуват признатите към този момент дребни пациенти, само че не се одобряват нови ”, разяснява кметът на Сандански – Кирил Котев. Той увери, че са обезпечени задоволително профилирани коли, които да транспортират при незабавни случаи децата в болничното заведение в Петрич, с която санданската амбулатория се сплоти преди време.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР