Детските градини в Берковица отново получиха образователни играчки по проект

...
Детските градини в Берковица отново получиха образователни играчки по проект
Коментари Харесай

Детските градини в Берковица получиха образователни играчки по проект /снимки/

Детските градини в Берковица още веднъж получиха просветителни играчки по план „ Достъпна и качествена просветителна среда за деца от ромски произход”, Договор № БС 33.19-5-003/30.09.2020 година, финансиран от ЦОИДУЕМ, оповестиха от локалната администрация.
В средата на месец ноември 2020 година на детските заведения бяха предоставени просветителни пъзели, кубчета и сортери, нужни за осъществяването на Дейност 4 „ Играй и учи “.
Благодарение на плана децата от детските градини ще могат да се образоват посредством игри и да получават познания в региона на математиката, да се срещат по занимателен метод с буквите, да играят и учат по едно и също време. Игри за преброяване, пръчици на Кюизинер, дидактични фигури са новите придобивки за просветителните институции, а задачата е предизвикателство на интерес у подрастващите, провокиране на тяхната ученолюбивост и креативност.
Всички тези скъпи качества, нужни за постигането на позитивни резултати, се образуват в ранна детска възраст. Любовта към книгата, към знанието е едно от тях. Пребиваването в детската градина е времето, когато децата са най-любопитни, откриват света, търсят новости, учат се на маниери и на положително държание. Затова и добитите от тях привички и познания са трайни и са причина за положителната мотивация за учене и рационализиране на уменията им в учебна възраст.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР