Детската фолклорна група ,,Дебърче с ръководител Ангел Ангелов получи покана

...
Детската фолклорна група ,,Дебърче с ръководител Ангел Ангелов получи покана
Коментари Харесай

Дебърче завладява публиката на престижен фест в Русия

Детската фолклорна група,,Дебърче ” с началник Ангел Ангелов получи покана за изява на съветска сцена и присъединяване в интернационален Московски фолклорен фестивал. Поканата беше отправена към децата след впечатляващото им присъединяване на провелия се VIII Международен фестивал,,Атлиманска огърлица - 2019 ” в град Китен. Оттам групата се завърна като лауреат на диплом и притежател на огромната премия на съдружие,,Децата на 21. век - Москва “.

Талантливите деца от първомайския квартал Дебър трябваше да открият фестивала и по този начин подвигнаха летвата, че нито един състав не можа да я надскочи. Десетчленното жури от експерти в региона на фолклора бе впечатлено и пленено от прелестните осъществявания на двете особено подбрани тракийски песни. Ръководителят Ангел Ангелов продължи своята линия на показване и още веднъж избра песни на емблематичния тракийски артист и тромпетист Стефан Филипов - „ Христовице, мър млада невесто “ и „ Загукала сива гургулица “.

" Много съм удовлетворен от представянето ни и децата си заслужиха огромната премия. Сега следва да разберем детайлности към поканата за присъединяване на фестивала в Русия. Много желаеме да отидем, само че знам, че ще би трябвало да поставим старания, с цел да обезпечим едно такова пътешестване и да убедим доста институции, че заслужаваме да сме там и да представяме българския фолклор ", сподели ръководителят Ангел Ангелов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР