Детска градина „Мир“ стана победител в традиционния турнир по футбол

...
Детска градина „Мир“ стана победител в традиционния турнир по футбол
Коментари Харесай

Дeтска градина „Мир“ триумфира в турнира по футбол между детските градини в Мездра /снимки/

Детска градина „ Мир “ стана победител в обичайния шампионат по футбол сред детските градини, проведен от Община Мездра по случай Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в областта на спорта - 17 май.
Турнирът е от програмата на 48-ите Празници на културата „ Мездра - май “ и се организира на изкуствения терен на градския стадион. Съдии на срещите бяха треньорите в Детско-юношеската школа на ОФК Локомотив Стоян Стоянов и Владимир Найденов.
На полуфиналите ДГ „ Мир “ победи ДГ „ Слънчице “ с 3:1, а ДГ „ Роза “ надви над ДГ „ Детелина “ с 2:0.
В дуела за III-IV място ДГ „ Слънчице “ съкруши ДГ „ Детелина “ с 5:1 и заслужи бронзовите медали. На финала отборът на Детска градина „ Мир “ се наложи над групировката на ДГ „ Роза “ с минималното 1:0 и за четвърти път победи в атрактивната спортна конкуренция.
Всички тимове участници получиха медали, купи и грамоти. Наградите връчи Седефка Петкова, шеф на отдел „ Култура, спорт и туризъм “ в Община Мездра.
Футболният шампионат сред детските градини в гр. Мездра се провежда от 2016 година насам. Победители в досегашните шест издания на спортната конкуренция са: през 2016,-а, 2017-а, 2019-а година и 2022 година - ДГ „ Мир “, а през 2018 година и 2021 година - ДГ „ Слънчице “. Поради пандемията от Covid-19 през 2020 година шампионатът не се организира.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР